Press "Enter" to skip to content

Medicul care a încercat să avertizeze lumea de coronavirus a murit. Fusese arestat pentru “răspândire de zvonuri”

Spitalul din oraşul chinez Wuhan a confirmat, în cursul nopţii de joi spre vineri, decesul medicului Li Wenliang, precizând că nu a putut fi resuscitat, după o serie de informaţii contradictorii despre starea de sănătate a acestuia, informează CNN, citat de descoperă.ro.

“Din păcate, medicul nostru Li Wenliang a fost infectat cu noul virus, în timpul activităţilor de contracarare a epidemiei. A murit vineri, 7 februarie, la ora 2.58 (joi, 20.58, ora României), după ce s-a constatat că manevrele de resuscitare nu au avut succes”, a comunicat Spitalul Central din Wuhan, conform CNN.

Li Wenliang, în vârstă de 34 de ani, era un medic chinez cunoscut deja în întreaga lume pentru faptul că descoperise misteriosul virus ce a alarmat întreaga lume. De specialitate oftalmolog, doctorul înţelesese că virusul care circula în Wuhan era suspect şi chiar a prevăzut apariţia unei epidemii. Iniţial doctorul a crezut că era vorba de SARS, când încă nu se cunoştea tulpina virală.

Doctorul Li Wenliang a fost interogat de autoritatea locală pentru Sănătate şi de Poliţia din oraşul Wuhan, fiind suspectat de “răspândirea de zvonuri în mediul online” şi de “perturbarea ordinii sociale”.