Press "Enter" to skip to content

Medicul Virgil Musta: Asistăm deja la un val doi al epidemiei de COVID-19, în anumite zone ale țării

Medicul Virgil Musta de la Spitalul de Boli Infecţioase “Victor Babeş” din Timişoara, cunoscut pentru faptul că a reuşit să vindece peste 400 de pacienţi infectaţi cu coronavirus, a avertizat că atât de controversatul “val doi” al epidemiei de COVID-19 este deja prezent în unele zone din ţară, mărturie stând numărul mare de cazuri confirmate în ultimele zile, informează Express de Banat.

“Asistăm deja la un val doi în anumite zone ale ţării. Dacă ne uităm la Braşov, numărul de cazuri este mai mare decât în perioada acută a pandemiei. Noi, din fericire, stăm bine, avem un număr foarte mic de cazuri, dar dacă nu vom fi precauţi şi nu vom înţelege că trebuie să respectăm regulile, sigur vom avea şi un al doilea val. Acesta poate apărea în lunile de toamnă, poate iarnă. Sper ca acesta să poată fi ţinut sub control cum a fost ţinut şi în timpul primului val de pandemie.

Sunt zone în ţară în care numărul de cazuri a crescut chiar alarmant, cum este Braşovul, Bucureştiul, unde riscul de sufocare a sistemului de sănătate este deja prezent. Asta din cauză că oamenii nu înţeleg că există virus, că există transmitere, că trebuie să respectăm regulile şi că dacă nu le respectăm riscăm să ne relaxăm cu reguli mai stricte”, a spus medicul Virgil Musta, purtătorul de cuvânt al Spitalului “Victor Babeş” din Timişoara, pentru Express de Banat.