Press "Enter" to skip to content

Mihai Tudose a rămas șocat de românii din Diaspora: Un român care a venit să ajute un alt român

Eurodeputatul Mihai Tudose, recent demisionat din Pro România, a povestit într-un interviu acordat în exclusivitate pentru DCNews, două întâmplări “extraordinare” în care a reacționat cu românii plecați peste hotare.

„Spun câteva lucruri care pe mine m-au șocat la modul pozitiv. Am intrat în contact cu Diaspora. Am fost privit cu foarte multă prietenie. Cu poze, selfie-uri, invitat la masă, stat de vorbă, cu de toate.

Vă dau două exemple extraordinare. Eram într-o parcare la Luxemburg. Beam o cafea, într-o parcare mai necăjită. A oprit lângă mine un român cu o dubiță cu numere de România să mă întrebe dacă am pățit ceva și dacă am nevoie de ceva. Un domn de pe Valea Oltului, care făcea transport între Belgia și Franța. Român!

Un alt exemplu: acum două luni, am pățit un incident, mi-am rupt o mână. Acccident casnic: m-am împiedicat. Evident că nu a trecut, s-a umflat, am chemat un taxi și m-am dus la spital, în Bruxelles, seara. În zece minute, aveam radiografie și de toate. A venit un medic român. Îi dau și numele, sper să nu se supere pe mine că îl fac public: Bogdan Nedelea, medic la un spital din Bruxelles. A venit să vadă despre ce era vorba, fiind anunțat de la recepție că e un român venit la urgență. El nu era ortoped. Atunci m-a văzut. A fost foarte drăguț, gest extraordinar de simpatie: un român care a venit să ajute un alt român. Cam asta e cu românii de acolo. Nu se mai întoarce. Soția e tot medic. Doi copii. S-au așezat”, a povestit Mihai Tudose într-un interviu la DCNews.