Press "Enter" to skip to content

Minciuni PSD-iste! Olguţa Vasilescu, scrisoare către Bloomberg: Măsurile noastre din Justiţie au fost primite bine

Purtătorul de cuvânt al PSD, Lia Olguţa Vasilescu, a transmis sâmbătă o scrisoare către editorii publicaţiei Bloomberg în care le cere socoteală pentru un articol în care se menţionează că partidul aflat la putere din România încearcă să „reducă la tăcere” instanţele de judecată.

Olguţa Vasilescu punctează că în articolul publicat de Bloomberg pe 11 aprilie se menţionează că partidul aflat la putere ar încerca să „reducă la tăcere” instanţele şi că acest lucru este fals, argumentând că „judecătorii noştri au solicitat modificările legislative”.

Vă scriu pentru a corecta o denaturare în articolul dvs. de pe 11 aprilie intitulat «Partidul român aflat la putere a fost suspendat dintr-un grup UE datorită nerespectării angajamentului faţă de statul de drept» în care corespondentul dvs. aseamănă eforturile noastre de a reforma Justiţia cu cele ale Poloniei şi Ungariei. Articolul face referire la «încercări de a reduce la tăcere a instanţelor supreme». Nu am făcut asemenea lucruri. Dimpotrivă, judecătorii noştri au fost cei care au solicitat modificări legislative care le-ar oferi o mai mare independenţă, iar noi am fost de acord”, transmite Olguţa Vasilescu.

Purtătorul de cuvânt a mai explicat apoi că „de mulţi ani” se ştie că în România „serviciile secrete au lucrat din interior pentru a influenţa sistemul de Justiţie”, şi că, la un moment dat, în ultimii ani, „aproape jumătate dintre magistraţii noştri, atât judecători cât şi procurori, au fost ţintele unor anchete penale” care au avut ca scop indimidarea sau constrângerea.

În încheiere, Olguţa Vasilescu afirmă că măsurile introduse de coaliţia PSD-ALDE au fost primite cu braţele deschise de sistemul judiciar. „Am încercat să eliminăm orice formă de interferenţă politică sau de orice fel, creând controale instituţionale în cadrul sistemului de justiţie, cu scoup de a le oferi o independenţă reală”, a conchis Olguţa Vasilescu în scrisoarea către Bloomber.

Articolul la care face referire fostul ministru al Muncii vorbeşte despre cum Partidul Socialiştilor Europeni (PES), a anunţat pe 11 aprilie că „îngheaţă” relaţiile cu PSD. Preşedintele PES, Serghei Stanişev, explica atunci că până când guvernul României nu îşi va clarifica angajamentul faţă de statul de drept şi va urma recomandările Comisiei Europene, PES va considera îngheţate relaţiile cu PSD.

Sursa: adevarul.ro

Lasă un comentariu
Mission News Theme by Compete Themes.