Press "Enter" to skip to content

Ministerul Educației anunță că nu sunt bani pentru ca bursele elevilor să fie măcar 100 de lei

Într-un comunicat emis de Ministerul Educaţiei după ședința de Guvern din 9 septembrie 2019, în care Executivul a aprobat o hotărâre de guvern prin care a impus autorităţilor locale să aibă acelaşi cuantum al burselor ca în anul şcolar anterior, instituţia explică motivul real al acestei decizii: nu ar fi fost bani, conform Edupedu.ro

În nota de Fundamentare a proiectului de HG suma necesară pentru bursele de măcar 100 de lei ar fi fost 360.000 de lei pentru cei 400.000 de elevi beneficiari. Informaţiile vin după ce atât premierul Viorica Dăncilă cât şi purtătorul de cuvânt al Guvernului, Nelu Barbu, au anunţat că a fost impus un prag minim, iar purtătorul de cuvânt a precizat că pragul este de 100 de lei, iar la o oră după anunţ Executivul a retras informaţiile.

Ministerul precizează că “etapa fundamentării proiectului de buget pentru anul 2019 a fost deja finalizată anterior apariției noilor prevederi legale, stabilite de Legea nr. 38/2019”. Acest lucru este fals, potrivit evidenţelor publice de la acea dată.

  • Citește articolul integral AICI.
Lasă un comentariu
Mission News Theme by Compete Themes.