Press "Enter" to skip to content

Ministerul Sănătăţii: Spitalul Regional de Urgenţă Cluj va avea 849 de paturi şi aparatură de cea mai înaltă performanţă

Executivul a aprobat, în şedinţa de luni, la solicitarea Ministerului Sănătăţii, Hotărârea de Guvern pentru aprobarea indicatorilor tehnico-economici ai obiectivului de investiţii „Spital Regional de Urgenţă Cluj”.

Conform documentului, Spitalul Regional Cluj-Napoca va avea o suprafaţă desfăşurată de 151.891 metri pătraţi şi un număr total de 849 de paturi, din care 744 de paturi de spitalizare pentru îngrijiri acute, împărţite între specialităţile chirurgicale şi medicale incluse în cele şase centre.

De asemenea, vor exista şi 105 paturi pentru îngrijiri critice în spital şi o secţie de arşi, informează zf.ro.

Spitalul regional de urgenţă din Cluj va fi dotat cu aparatură medicală şi echipamente de cea mai înaltă performanţă şi cu heliport. Premierul a precizat că investiţia este estimată la 2.5 miliarde de lei.

„Spitalul regional de urgenţă din Cluj Napoca, o investiţie estimată la peste 2,5 miliarde de lei, va fi dotat cu aparatură medicală şi echipamente de cea mai înaltă performanţă şi cu heliport. În premieră, noul spital va fi construit în jurul unui concept organizaţional de specialităţi medicale grupate în centre. Are la bază conceptul de clădire verde care presupune o construcţie nouă sustenabilă, durabilă şi va oferi servicii integrate de înaltă calitate pentru pacienţi”, a declarat Viorica Dăncilă, la începutul şedinţei de Guvern, potrivit mediafax.ro.

Potrivit MS, spitalul va fi construit pe şapte nivele, va avea 1.396 locuri de parcare, iar pe acoperişul clădirii va exista un heliport H-3, care va găzdui un elicopter, cu cerinţele sale operaţionale specifice.

Noul spital are la baza conceptul de clădire verde, care presupune o construcţie nouă, sustenabilă, durabilă, non-toxică, cu un impact minim asupra mediului înconjurător, cu eficienţă energetică ridicată, consum de apă redus, confort interior sporit si emisii reduse de noxe, potrivită precizărilor MS,

Când va fi gata, noul spital regional va înlocui în totalitate activitatea Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Cluj-Napoca şi va absorbi unele servicii de urgenţă din alte spitale.

Sursa: clujcapitala.ro

Lasă un comentariu
Mission News Theme by Compete Themes.