Press "Enter" to skip to content

Ministrul Sănătății a anunțat conducere militară la spitalul județean Focșani

Ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, aflat în vizită la Focșani, a anunțat că managementul Spitalului Județean va fi preluat de cadre medicale militare, asigurat de medici transferați de la Brașov.

“Ca primă intenţie, având în vedere că tot managementul spitalului judeţean este infectat cu COVID-19 – managerul şi ceilalţi sunt contacţi, am luat decizia împreună cu ministrul Apărării să dăm un ordin de misiune în care managementul pe o perioadă a stării de urgenţă să fie asigurat de cadre militare medicale venite din ţară de la Spitalul din Braşov, precum şi de aici de la spitalul militar”, a declarat ministrul Sănătăţii, în timpul unei vizite efectuate la Focșani, luni dimineață.

“Comandantul Spitalului Militar din Braşov va veni la conducerea SJU Focşani. Plus suportul va veni din toate spitalele militare. În acest moment, avem specialişti veniţi de la spitalele militare, şi pe logistică, şi pe reorganizare. Nu vor face ceva deosebit faţă de ceea ce ştiam şi ce ar trebui să fie în aceste spital. Adică acele circuite epidemiologice. O rigurozitate militară este cea care trebuie în acest moment. Vin după modelul Suceava, vin după Deva, în care întâlnim aceleaşi probleme, iar pentru ca Focşaniul sau Vrancea să nu devină o nouă Suceava trebuie să luăm de la început aceste lucruri şi să le punem pe un făgaş normal, chiar dacă la un moment dat o să vedem că unora li se va părea prea riguros sau prea milităreşte. Este un moment în care trebuie să înţelegem toţi că (…) trebuie să respectăm nişte reguli, trebuie să avem grijă de noi. Sunt momente în care, dacă nu luăm echipament cum trebuie pe noi, dacă nu ne îmbrăcăm cum trebuie, nu ne dezechipăm cum trebuie, nu respectăm precauţiile în continuare, nu ne spălăm pe mâini, nu facem acea dezinfecţie completă când plecăm de la spital, vor fi nişte probleme”, a declarat Nelu Tătaru, citat de Realitatea.net.