Press "Enter" to skip to content

Ministrul Sănătăţii, despre redeschiderea şcolilor: Semnele nu sunt încurajatoare

Ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, a afirmat într-un interviu acordat pentru Libertatea.ro, că nu trebuie să fie o grabă cu redeschidere a școlilor, deoarece, trebuie evitată formarea unor noi focare.

“Știți cum se spune: am mai puține opinii și mă uit mai mult pe cifre și la situație. România a evitat extinderea transmiterii comunitare. Un sfert din toți cei bolnavi de COVID-19 sunt în Suceava și avem datoria să evităm nașterea unor noi focare.

De aceea nu ne grăbim cu o decizie legată de școli. Am vorbit chiar sâmbătă în Franța, care a redeschis parțial școlile, și au apărut deja cazuri de infectare și în rândul copiilor, și în cel al cadrelor didactice. Primele semne după redeschidere nu sunt încurajatoare. Vom vedea. Toată Europa gândește acum pe termene de două săptămâni. Haideți să vedem ce se întâmplă”, a spus ministrul

Cât privește despre nerăbdarea oamenilor de a iși din starea de urgență și de a putea circula liberi, ministrul a spus că trebuie să mai avem puțină răbdare pentru a evita orice situație care ar strica tot efortuil făcut până acum

“E clar că nu mai puteam da încă o prelungire de o lună, în aceleași condiții. Toate datele şi percepţia noastră spun asta. Merg mereu prin ţară şi, zilele trecute, la ieşirea din Bucureşti era o înghesuială mare, ca în vremurile bune. Oamenii nu mai au răbdare. Dar nici nu e normal să risipim ce am câştigat cu atâta răbdare şi suferinţă”, a avertizat Nelu Tătaru, potrivit libertatea.ro.