Press "Enter" to skip to content

O elevă violată de profesor s-a dus la poliție. A fost violată din nou de un polițist

Caz tulburător în Kosovo, unde un site de investigații a scos la lumină o poveste care a declanșat proteste și reacții de la politicieni de rang înalt, relatează The Guardian.

În urmă cu 2 ani, o adolescentă din Glogovac a fost violată de un profesor, victima s-a dus la poliție să reclame abuzul și a fost din nou violată, de data asta de un polițist care investiga cazul. Ar fi rămas însărcinată iar un medic i-a făcut un avort ilegal. Săptămâna trecută, poliția a anunțat că un profesor, un polițist și un ginecolog acuzat de avort ilegal au fost arestați.

Ramush Haradinaj, premierul din Kosovo, a chemat oficiali din justiție și poliție și le-a cerut să facă dreptate în acest caz care a șocat țara, relatează The Guardian. ”Este un caz tragic și monstruos” a spus președintele Hashim Thaçi.

Cazul scos la lumină de site-ul de investigație Insajderi a scandalizat societatea în Kosovo unde neîncrederea în poliție este la un nivel ridicat. Vinerea trecută sute de persoane au protestat în fața sediului poliției din Priștina cerând demisii la nivel înalt și dreptate pentru victimă.

O ședință parlamentară de urgență a fost programată vinerea trecută pentru analizarea acestui caz. Fatmir Kollcaku, parlamentar, a declarat că fata a fost ”victima celor în care trebuia să aibă cea mai mare încredere.”

Sursa: stirileprotv.ro

Lasă un comentariu
195 Shares
Mission News Theme by Compete Themes.
error: