Press "Enter" to skip to content

Omul care a construit primul metru de autostradă din Moldova, le-a dat liber angajaților pentru a vota: “Patroane, învoieşte-ţi angajatul să voteze”

Omul de afaceri Ștefan Mandachi, cel care a construit primul metru de autostradă din Moldova, îndeamnă toți patronii să își învoiască jumătate de oră angajații pentru ca aceștia să poată vota, ba chiar să îi ducă cu mașina proprie, și poate că astfel ”vom avea o șansă în plus să nu ne mai plângem de milă în viitor”.

Acesta a mai spus că a votat în București, deși este din Suceava, subliniind că cei care nu sunt în orașul de domiciliu pot vota pe lista suplimentară în orice secție.

Ştefan Mandachi, care deţine un lanţ de restaurante de tip fast food, a scris pe pagina sa de Facebook că a votat în Capitală, pe o listă suplimentară. Procesul a durat doar patru minute, timp în care şi-a făcut şi un selfie. Antreprenorul care deţine lanţul de restaurante Spartan a anunţat că, pe 10 noiembrie, le-a dat voie angajaţilor săi să lipsească de la locul de muncă, timp de 30 – 40 de minute, ca să voteze.

”Azi consider că fiecare angajat lipseşte 30 de minute din locaţie. Toate cele 46 restaurante Spartan, Hotel + Spa îşi vor învoi angajaţii, pe rând, câte unul, timp de 30-40 minute, special ca să meargă la vot! De la manager, la casier sau ajutor de bucătar. Juma’ de oră pentru cinci ani! Merită! De ceva vreme, toţi antreprenorii plângem în hohote că nu avem forţă de muncă. Patroane, învoieşte-ţi azi, ACUM, juma de oră angajatul să voteze şi (poate) vom avea o şansă în plus să nu ne mai plângem de milă în viitor. Du-l tu cu maşina la vot şi el va vota cu cine vrea muşchiul lui, nu mai e treaba ta mai departe. Eu nu le-am spus cu cine votez. În toată reţeaua avem spre 1.000 de oameni. iar dacă astăzi serviciile nu vor fi la înălţime, îmi asum eu vina. Să mă injure pe mine clienţii. Dar sunt convins că vor înţelege şi o să ne ierte azi”, a scris Ştefan Mandachi. El i-a provocat pe alţi cinci antreprenori să-i urmeze exemplul.