Press "Enter" to skip to content

Orban, apel către miniştri: La audieri trebuie puşi la punct obraznicii care au făcut praf ţara

Premierul desemnat Ludovic Orban le-a recomandat miniştrilor săi să se ridice “la înălţime”, luni, când vor avea loc audierile din comisiile de specialitate din Parlament, în vederea învestirii noului Guvern.

“Înainte de a vă invita să propuneţi acte normative pe ordinea de zi vreau să vă readuc aminte că săptămâna viitoare, luni, marţi şi miercuri, sunt programate audierile în comisii. Domnule ministru Cîţu, deci, săptămâna viitoare, luni, marţi, miercuri – tocmai de aia v-am atras atenţia, ştiu că sunteţi primul – sunt programate audierile în comisii. Aici, vreau să fiţi la înălţime, avem trei luni de mandat în care am reparat multe din stricăciunile provocate de guvernările habarniste şi rău intenţionate PSD timp de 3 ani de zile. Avem cu ce ne prezenta în faţa comisiilor, nu trebuie să vă pese de votul efectiv, că nu ne judecă parlamentarii născuţi din pixul lui Dragnea, pesedişti sau de alte culori. Acolo important e – audierile vor fi publice – să arătaţi foarte clar ce aţi găsit, ce prostii au făcut cei de dinaintea noastră, cum am reparat ce am putut repara şi, mai ales, care e viziunea noastră şi soluţiile pentru rezolvarea fiecărei probleme”, a spus Ludovic Orban, în deschiderea şedinţei de Guvern, citat de Știrileprotv.ro.

Orban le-a transmis miniştrilor, care sunt propuşi să facă parte şi din noul Guvern, că are “aşteptări mari” de la ei.

“Am așteptări mari de la dumneavoastră, că, practic în 3 luni, suntem într-o situație în care chiar avem toate motivele să fim mândri de ce-am făcut și acest lucru trebuie să se vadă la audieri. Și mai ales mai trebuie puși la punct în special obraznicii care, după ce au făcut praf bugetul, după ce au făcut praf sistemele publice, după ce au distrus imaginea României, încearcă acum să ne dea lecții. Nu acceptăm lecții de la ei, acceptăm lecții de la alții mai buni, mai ales dintre partenerii noștri”, a mai declarat Orban la începutul ședinței de Guvern.