Press "Enter" to skip to content

Orban, apel către parlamentari: Renunţaţi la pensiile speciale ca un prim pas de bună-credinţă

În contextul efectelor economice cauzate de pandemia de coronavirus, parlamentarii ar trebui să renunțe la pensii speciale ca un gest de bună-credință în fața populației afectate, susține premierul Ludovic Orban.

“Le solicit celor din Parlament să înceapă prin modificarea legii privind statutul deputaţilor şi senatorilor, în care să renunţe la pensiile speciale ale parlamentarilor ca un prim pas de bună-credinţă (în privinţa proiectelor legislative de reducere a pensiilor speciale n.red.), care nu pot fi modificate decât prin modificarea Legii statutului deputaţilor şi senatorilor, pentru că ele aşa au fost introduce”, a spus Orban, într-un interviu la postul România Tv, citat de EVZ.ro.

Întrebat despre varianta impozitării tuturor pensiilor speciale, Orban a replicat “să vedem ce va ieşi din Parlament”.

“Aici e o întreagă bătălie pe pensiile speciale, acum au venit colegii mei cu ideea de impozitare diferenţiată a pensiilor speciale. Să vedem ce se va întâmpla. Am văzut că e competiţie de proiecte legislative referitoare la pensiile speciale, toată lumea vrea să desfiinţeze pensiile speciale, să vedem dacă vom reuşi. Cert e că nu noi (liberalii n.red.) am introdus pensiile speciale”, a precizat Orban.