Press "Enter" to skip to content

Orban continuă să îi ia apărarea lui Bode: Echipajul SPP are dreptul să refuze orice cerere din partea demnitarului

Premierul Ludovic Orban continuă să îi ia apărarea ministrului Transporturilor, Lucian Bode, după accidentul de mașină, afirmând că în cazul în care un demnitar este transportat de o maşină condusă de SPP, acesta trebuie să comunice doar destinaţia şi ora la care trebuie să ajungă la destinaţie. Şeful Executivului a precizat în schimb că alegerea modului de deplasare revine angajatului SPP care la rândul său are dreptul legal de a refuza orice solicitare în acest sens venită din partea pasagerului.

“În conformitate cu legea, atunci când este transportat de o maşină condusă de SPP demnitarul trebuie să comunice destinaţia şi ora de ajungere la destinaţie. Nu are dreptul legal de a solicita niciun fel de ritm de deplasare. În ceea ce mă priveşte, fac acelaşi lucru. […] Nu este obligat echipajul SPP, deci are dreptul legal să refuze orice solicitare din partea demnitarului, asta este legea. Ştiţi dvs. despre faptul că i s-a cerut să se deplaseze? Nu, i s-a cerut să ajungă la o anumită oră. În ceea ce priveşte modalitatea de deplasare, dacă utilizează sau nu utilizează prevederile legale referitoare la deplasarea în ceea ce se numeşte coloana oficială, toate nu sunt deciziile demnitarului. Vă rog, studiaţi legea!”, a precizat premierul.

Reamintim că maşina oficială în care se află ministrul PNL al Transporturilor, Lucian Bode, a fost implicată într-un accident pe DN7, în zona localităţii Drăganu, din judeţul Argeş.

Autoturismul a fost însă filmată circulând pe contrasens. Imaginile au fost surprinse de un motociclist și au fost postate în mediul online.

În filmare se observă cum maşina în care se afla ministrul Lucian Bode depăşeşte pe linie continuă şi circulă mult pe contrasens. La un moment dat, depășește o coloană întreagă de maşini. Autovehiculul avea sirena pornită și mergea cu viteză mare.