Press "Enter" to skip to content

OUG 7. PSD ar fi primit un ultimatum din partea familiei sale europene la congresul PES

Partidul Social Democrat ar fi primit un ultimatum la ultimul congres PES care a avut loc în Madrid.

Potrivit G4Media.ro, candidatul social-democraților austrieci pentru alegerile europarlamentare, Andreas Schieder, a declarat joi pentru Austrian Press Agency (APA) că PSD a primit ultimatum din partea familiei sale europene: fie abrogă schimbările recente din justiție, criticate intens atât de Comisia Europeană, cât și de propria societate civilă, fie este dat afară din familia socialiștilor europeni.

Astfel, social-democraților li s-ar fi spus că trebuie să abroge urgent modificările aduse prin OUG legilor justiției.

Potrivit lui Schieder, încă nu a fost fixată o dată concretă pentru excluderea PSD, dar ”dacă în următoarele săptămâni și luni nu vom vedea o schimbare de atitudine din partea PSD”, procedura va fi declanșata rapid, transmite APA, conform sursei citate.

În urmă cu câteva zile, prim vice-președintele Comisiei Europene, Frans Timmermans, i-a transmis o scrisoare premierului Viorica Dăncilă în care a criticat OUG dată de ministrul Tudorel Toader cu privire la procurorii europeni și Legile Justiției.

Frans Timmermans s-a declarat dezamăgit de modul în care a procedat Guvernul României și a cerut să nu se mai facă pași înapoi în Justiție.

De asemenea, Timmermans a transmis Guvernului să pună în aplicare recomandările raportului MCV și cele ale Comisiei de la Veneția.

Sursa: stirileprotv.ro

Lasă un comentariu
Mission News Theme by Compete Themes.