Press "Enter" to skip to content

Padurile Baneasa, Snagov si Andronache din jurul Bucurestiului vor fi introduse in zona de protectie, taierile de lemn vor fi interzise

Ministrul Mediului, Costel Alexe, a anunțat introducerea pădurilor Băneasa, Snagov și Andronache din jurul Bucureștiului în zona de protecție. Prin schimbarea acestui regim juridic din luna martie va fi interzisă tăierea de lemn.

Potrivit definiției din Codul Silvic, pădurile din zonele de protecție pot fi doar igienizate, adică pot fi tăiați doar arborii bolnavi si uscati.

Ministrul Mediului a făcut aceste declaraţii chiar în urma unei vizite la pădurea Băneasa, anunţând astfel că cele trei zone forestiere devin arii protejate, schimbându-şi statutul.

Decizia a venit după ce Ocolul Silvic Bucureşti în pădurea Băneasa a tăiat nu mai puţin de 1.650 de arbori din Pădurea Băneasa. Activiştii de mediu îi acuză pe silvicultori că au tăiat foarte mulţi copaci sănătoşi şi prea puţini uscaţi sau bolnavi, conform G4Media.

Reprezentanţii Ocolului Silvic, deşi admit că au fost tăiaţi şi foarte mulţi copaci sănătoşi, spun că totul a fost făcut cu respectarea legii şi nu în ultimul rând a Codului Silvic. Prin urmare, spun aceştia, o parte din cei peste 570 de m3 vor fi vânduţi către populaţie ca lemn de foc cu circa 400 lei m3, iar restul lemnului, cel apt pentru industrializare, va fi scos la licitaţie pentru a fi vândut firmelor care se ocupă cu prelucrarea lui. Anual, din Pădurea Băneasa sunt exploataţi legal circa 1.000 m3 de lemn.

Ministrul Mediului spune însă că nu a găsit nereguli dar se va trece la o schimbare de statut.

More from ActualitateMore posts in Actualitate »