Press "Enter" to skip to content

Parlamentar Pro România anunță că moțiunea de cenzură a PSD va eșua umilitor

Vicepreședintele național al Pro România, Cătălin Nechifor, anunță că liderii PSD nu au nicio șansă să-și treacă moțiunea de cenzură împotriva Guvernului Orban, pentru că circa 100 de parlamentari social-democrați nu mai au șanse să fie realeși, astfel că în cazul în care PSD depune moțiunea de cenzură, în urnele de vot PSD riscă să găsească insuficiente voturi pentru demiterea Guvernului.

“La votul pe moțiunea de cenzură, dacă o vor depune, e posibil ca în loc de 233 de voturi să găsească vreo 150, și restul biluțe din gumă de mestecat sau paracetamol”, afirmă Nechifor.

Redăm declarația deputatului:

Căldură mare în cancelariile politice de la București, se caută idei de campanie, se orchestrează atacuri la contracandidați, se încearcă “să se schimbe pe ici pe colo și anume în punctele esențiale”.

Marcel Ciolacu, liderul PSD anunță de vreo 4 luni că e pregătit să depună moțiune de cenzură la adresa cabinetului Orban, asta în condițiile în care acum 6 luni i-a votat cu sârguință pe liberali, pentru interesul național, taman atunci când peneliștii au lipsit pe capete de la votarea propriului lor cabinet, fiind carevasăzică în izolare de Covid.

Caragiale n-ar fi avut nicio șansă de afirmare literară acum, viața bate filmul ceva de speriat și comportamentul celor care conduc PSD e strict legat de interesul lor personal, de a fi aleși în structurile lor de conducere și nu are nici în clin, nici în mânecă cu pandemia, criza economică, șomajul galopant sau deschiderea anului școlar.

Problema majoră a lui Marcel Ciolacu și a PSD-ului este “armetica” cum ar spune secretarul lor general, Paul Stănescu. Nu cred că sunt chiar atât de interesați să se numere acum și în Parlament, în prag de alegeri locale, taman când le pleacă pe capete primari la liberali. În Suceava sunt vreo 12 după știința mea.

Într-adevăr, e greu să-ți numeri acum și senatorii și deputații, când în 2016 ai luat 46% și acum în 2020 vei lua maxim 27%. Practic vreo 100 de aleși nu-și vor mai regăsi numele în mandatul parlamentar următor și dau tot exemplu Suceava, unde din 8 parlamentari vor rămâne cu maxim 4, din care unul, locul 2 la deputați, e deja arvunit la un alt partid.

Așadar, la votul pe moțiunea de cenzură, dacă o vor depune, e posibil ca în loc de 233 de voturi să găsească vreo 150, și restul biluțe din gumă de mestecat sau paracetamol. Sau mai bine nu o mai depun și fac din nou răzgândeala deja proverbială că nu voteaza starea de urgență dar până la urmă au votat, că nu votează legea carantinei, dar au mai modificat pe ici pe colo și si-au dat într-un final votul.

Curat murdar, Coane Fănică!