Press "Enter" to skip to content

Patriarhia Română, PROFUND INDIGNATĂ de o piesă de teatru din Cluj: “Şi-au bătut joc de simbolurile religioase”

Patriarhia Română a luat act cu “profundă indignare” de spectacolul de teatru „Eu sunt. Și?” prezentat la Cluj-Napoca în cadrul „Săptămânii Mândriei” a minorităților sexuale, se arată într-un comunicat de presă.

Mai jos mesajul integral:

“Patriarhia Română a luat act cu profundă indignare de spectacolul de teatru <Eu sunt! Şi?> prezentat la Cluj-Napoca în cadrul <Săptămânii Mândriei> a minorităţilor sexuale. Conţinutul indecent al acestei reprezentaţii include folosirea batjocoritoare a unor simboluri religioase creştine, mesajul transmis fiind unul deliberat blasfemiator. Asemenea atitudini jignitoare la adresa covârşitoarei majorităţi a românilor, etichetarea negativă a credincioşilor creştini, ofensarea repetată a sentimentelor religioase dezbină societatea şi denotă intoleranţă tocmai din partea acelora care fac apel în mod insistent la toleranţă. Considerăm că este vorba de un act de propagandă ideologică anticreştină, care nu poate fi scuzat sub pretextul unei manifestări aşa-zis artistice”, se arată într-un comunicat al Patriarhiei.

Punctul de vedere al organizatorilor Cluj Pride a fost publicat pe Facebook:

Printre evenimentele primei zile de festival Cluj Pride 2019 am avut și un spectacol de teatru al unei trupe invitate – Teatrul Bagaj, o trupă tânără și talentată ce ne-a oferit spre vizionare spectacolul „Eu sunt! Și?”

Două fotografii (le punem și noi mai jos), ambele propietatea Cluj Pride, au fost downloadate și reutilizate de către anumite persoane în scopuri proprii, nu ca urmare a vreunei indignări personale, ci ca parte dintr-o mișcare strategică bine gândită, de a propaga o idee deja populară în societatea românească, aceea că homosexualii își bat joc de credință, de credincioși și de clerici.

Cei care au asistat cap-coadă la reprezentație cunosc însă adevărul – acest spectacol ironizează extremismul religios și falsa religiozitate a celor care, deși nu se regăsesc în valorile creștine precum iubirea, compasiunea, și respectul, folosesc religia creștină drept scut atunci când îi atacă pe cei mai vulnerabili dintre noi, iar acesta este un fenomen ce ar trebui să scandalizeze orice creștin adevărat.

Spectacolul nu face vreo propagandă homosexuală, ba dimpotrivă; are pasaje împotriva comunității gay sau replici care aduc atingeri demnității noastre. Cei care interpretează acest spectacol sunt heterosexuali, bărbați care iubesc femeile și femei care iubesc bărbații, deci nu au niciun motiv de a face „propagandă” în numele nostru. Și totuși am acceptat să-l includem în program. De ce? Pentru că este teatru, este un act artistic, este o viziune regizorală care în cele din urmă promovează apropierea dintre oameni, indiferent de religia sau orientarea lor sexuală.

sursa: g4media.ro

Lasă un comentariu
Mission News Theme by Compete Themes.