Press "Enter" to skip to content

Percheziții la Marius Dănuț Carașol, fostul șef al Transelectrica, acuzat că și-a falsificat diploma de licență. Prejudiciul estimat de procurori: 460 de mii de lei

Anchetatorii au percheziţionat azi reşedinţa lui Marius Dănuţ Caraşol, fostul şef al Transelectrica. Acesta este acuzat că şi-a falsificat diploma de licenţă. Prejudiciul estimat de procurori este de 460 de mii de lei.

Potrivit comunicatului de presă al Parchetului General, acuzaţiile vizează săvârşirea infracţiunilor de înşelăciune şi uz de fals.

“În cursul zilei de azi, 19 noiembrie 2019, ofiţeri de poliţie din cadrul Direcţiei de Investigare a Criminalităţii Economice a Inspectoratului General al Poliţiei Române, sub coordonarea procurorului de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie – Secţia de urmărire penală şi criminalistică, efectuează 3 percheziţii domiciliare în municipiul Bucureşti şi judeţul Ilfov, la domiciliul declarat şi la alte imobile deţinute de un fost funcţionar public.

În cauză se efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de înşelăciune şi uz de fals, constând în modalitatea frauduloasă de angajare în cadrul unei companii naţionale de interes strategic, prin utilizarea unor documente falsificate ce atestau nereal, studii superioare necesare ocupării funcţiei în cauză.

Prejudiciul reclamat este de peste 460 000 de lei, sumă cu care compania angajatoare s-a constituit parte civilă în procesul penal”, se arată în comunicatul Parchetului.