Press "Enter" to skip to content

Performanță uriașă pentru România! Alin Alexuc-Ciurariu, este noul campion european la lupte greco-romane

Sportivul român Alin Alexuc-Ciurariu îl va înfrunta pe georgianul Levan Arabuli în finala cat. 130 kg, la greco-romane, marţi, la Campionatele Europene de lupte de la Roma, informează Agerpres.

Sportivul român a obținut medalia de aur, învingându-l în finală pe georgianul Levan Arabuli cu scorul de 6-1.

Acesta s-a mai impus în optimi în faţa lui Zurabi Ghedehauri, iar în sferturi în fața azerului Sabah Saleh Shariati. În semifinală, l-a avut drept adevrsar pe ucraineanul Nikola Kucimi.

Alexuc-Ciurariu mai are în palmares două medalii europene de bronz, cucerite în 2018 şi 2019.

Grație acestui succes, sportivul român speră să prindă un loc la Jocurile Olimpice de la Tokyo. Acesta ar putea participa la turneele de calificare de la Budapesta (19-22 martie) sau Sofia (30 aprilie – 3 mai). La precedenta Olimpiadă, găzduită de Rio de Janeiro, Alin Alexuc-Ciurariu s-a luptat pentru medalia de bronz, dar a fost învins de turcul Cenk Ildem.

„Un aur muncit, o medalie meritată, o medalie a mea, a luptătorilor români, a românilor din întreaga lume! Vă mulțumesc pentru încurajările primite. Au fost plusul de care am avut nevoie să ajung să-mi aud imnul mult iubit în Roma, printre gladiatori!”, a scris Alin Alexuc-Ciurariu pe Facebook.

Lasă un comentariu