Press "Enter" to skip to content

Președintele Braziliei îl acuză pe Leonardo DiCaprio că a finantat incendierea padurii amazoniene

Președintele brazilian Jair Bolsonaro l-a acuzat pe actorul Leonardo DiCaprio, cunoscut și pentru implicarea sa în acțiuni ecologiste, că ar fi finanțat incendierea deliberată a pădurii amazoniene, fiind parte a unei „campanii împotriva Braziliei”, relatează cotidianul The Guardian, citat de Mediafax.

Jair Bolsonaro – un politician populist, poreclit “Trump de la tropice”, care a promis să expulzeze organizațiile neguvernamentale din Brazilia – a făcut aceste afirmații vineri, în fața susținătorilor săi: “Acest Leonardo DiCaprio este un tip tare, nu-i așa? Oferind bani pentru a incendierea Amazonului”.

Acuzația – pentru care președintele Braziliei nu a oferit nicio dovadă – a fost precedată de o afirmație la fel de nefondată, rostită joi de liderul brazilian într-o transmisiune live pe Facebook: „Leonardo DiCaprio, la naiba, colaborezi la incendierea Amazonului”, a enunțat Bolsonaro, acuzându-l pe actor că face parte dintr-o „campanie (internațională) împotriva Braziliei”.

Acuzațiile nefondate lansate de Bolsonaro vin după arestarea a patru pompieri voluntari pe care poliția locală i-a acuzat – aparent fără dovezi – că ar fi provocat incendii în pădurea amazoniană pentru a stimula eforturile de strângere de fonduri ale unei organizații internaționale. Pompierii au fost eliberați joi, pe fondul criticilor publicului privind ancheta poliției, transmite digi24.ro.

Lasă un comentariu