Press "Enter" to skip to content

Primar italian a sărutat steagul României ”în semn de prietenie și profund respect față de comunitatea română”

O româncă din Santa Croce Camerina, Italia, o localitate cu mai puțin de 10.000 de locuitori, a înființat o filială a Alianței Românilor, s-a implicat în viața socio-politică a orășelului și în prezent e respectată de toată lumea.

La ultimul eveniment pe care l-a organizat, primarul Giovanni Barone, invitat de onoare, a sărutat drapelul românesc, ”în semn de prietenie și profund respect față de comunitatea română”, anunță gazetaromaneasca.com.

Cornelia Nicola are 38 de ani, este originară din Râmnicu Vâlcea, iar în prezent locuiește în Santa Croce Camerina, Sicilia.

”La început, când România nu intrase în comunitatea europeană, nu reușeam să am un contract de muncă chiar dacă angajatorul a făcut toate demersurile posibile pentru a fi în regulă. Cu limba italiană mi-a fost ușor, o îndrăgeam din perioada adolescenței iar siciliana are foarte multe cuvinte asemănătoare cu limba română.

Mi-am câștigat respectul imediat și m-am adaptat ușor. Lucrul cel mai greu a fost dorul de casă care și astăzi mă macină, dar am găsit oricum o modalitate să-mi creez un colț de Românie și am sădit în copiii mei, puțin câte puțin, spiritul românesc, menținând și practicând obiceiurile și tradițiile noastre și mai ales vorbind în casă limba noastră românească.”

Românca a povestit despre evenimentul la care a participat, moment în care primarul localității a sărutat steagul românesc.

”Celebrarea a 30 de ani de la Revoluția Română a fost o ocazie pentu a face cunoscută o pagină importantă din istoria noastră. Oaspeții au fost primiți în stil tradițional românesc cu pâine și sare de către Nicola Izabel și Andrea Zamfirachi, două tinere îmbrăcate în costum național oltenesc.

La începul, cele două imnuri naționale ne-au introdus în atmosferă, după care jurnalista Isabella Papiro, povestind adaptarea baladei “Miorița” într-o narațiune, acompaniată de melodia “Doină de jale” a lui Gheorghe Zamfir au reușit sa capteze publicul numeros cu ajutorul imaginilor de pe plaiuri mioritice proiectate. Au urmat discursurile lui Giovanni Barone, Giulia Santodonato, Partizia Mandarà, Monica Ioan, Costantin Codreanu, Alina Catrinoiu, Guglielmo Manenti și Cornelia Nicola. Președintele național al A.R. nu a putut fi prezent, în schimb am avut plăcerea să îl primim pe secretarul național, Adrian Niță.

La final a avut loc schimbul de cadouri printre care drapelul tricolor al României din partea Alianței primit de către primarul Giovanni Barone care l-a sărutat în semn de prietenie și profund respect către comunitatea română. Spontaneitatea gestului său a demonstrat tuturor că a construi punți în loc de a ridica ziduri este secretul progresului.”

Sursa: romani-buni.info

Lasă un comentariu
2K Shares
Mission News Theme by Compete Themes.