Press "Enter" to skip to content

Primul român infectat cu coronavirus este din Argeş

Primul român infectat cu coronavirus este din Argeş. Bărbatul, care e spitalizat acum în Japonia, este din echipajul pachebotului Diamond Princess, unde peste 200 de oameni s-au îmbolnăvit.

Prefectul județului Argeș confirmă faptul că românul infectat cu coronavirus este argeșean. Emanuel Soare a precizat că acesta nu va fi adus în România până când nu va fi vindecat.

„Cetățeanul este din județul Argeș, iar în acest moment se află sub supravegherea autorităților japoneze. Vă pot confirma faptul că persoana nu va fi transportată în România până la încheierea acestui caz”, a transmis prefectul.

De asemenea, soţia românului lucrează pe vas. Şi ea s-ar afla în acest moment pe pachebot, însă nu ar fi acuzat până acum simptome de coronavirus.

„Cetățeanul român a fost transferat pentru izolare și tratament la un spital japonez specializat pentru asemenea situații. Misiunea diplomatică a României în Japonia se află în legătură cu cetățeanul român și a efectuat în regim de urgență demersuri pentru obținerea de informații suplimentare cu privire la procedurile sanitare ulterioare care vor fi derulate de către autorităților nipone”, se arată în comunicatul de presă remis de MAE către Mediafax.

La bordul pachebotului erau în total 17 români la izbucnirea epidemiei: 15 dintre ei sunt membri ai echipajului, iar 2 sunt turişti, pasageri pe navă.

Conform bilanţului transmis joi, pe nava Diamond Princess s-au înregistrat 218 cazuri de coronavirus.

More from ActualitateMore posts in Actualitate »