Press "Enter" to skip to content

Pro România susţine un candidat cu două condamnări pentru corupţie la o primărie din judeţul Cluj

Paul Sever Groza – Așchileu, Ilea Ardelean – Râșca, Amalia Dinu – Ciurila, Paul Toșa – Mănăstireni, Horațiu Vasile Boncea – Bonțida, Marin Lucaciu – Suatu, Veronica Dana Apetean – Căianu, Răducu Buliga – Negreni și Petru Toadere– Călățele sunt candidații Pro România care vor intra în cursă la alegerile locale din acest an, transmite monitorulcj.ro.

Dintre aceștia, ultimul, Petru Toadere, a fost condamnat deja de două ori pentru fapte de corupție, în 2012 și 2013, executând pedepsele în regim de detenție. Potrivit deciziei Curții de Apel Cluj, a fost contopită o pedeapsă de 3 ani de închisoare aplicată prin sentința penală nr.62/10.02.2011 a Tribunalului Cluj, cu pedepsele de 4 ani de închisoare și 9 luni de închisoare aplicate inculpatului, acesta având să execute ulterior pedeapsa cea mai grea, de 4 ani închisoare, cu privare de libertate.

De selectarea candidaților din zona Huedin s-a ocupat Remus Lăpușan, fost președinte PSD Cluj, actual membru important în PRO România. Întrebat cum de l-a ales tocmai pe Toadere, Lăpușan a răspuns:

”Am avut mai multe opțiuni de candidați în comună, dar am întrebat oamenii și îl iubesc pe Petru Toadere și pe el în vor. Și eu m-am mirat, dar asta e situația”, citat de G4Media. 

Lasă un comentariu