Press "Enter" to skip to content

Protest de amploare în Piața Victoriei timp de 2 zile. Sindicatele se revoltă împotriva Guvernului

Miercuri 11 şi joi 12 septembrie, începând cu ora 11.00, sindicatele din industria de apărare vor protesta în Piaţa Victoriei, la Guvern. Sindicaliştii spun că Guvernul nu şi-a respectat angajamentele asumate în data de 17.07.2019 în cadrul discuţiilor de la Guvern.

Principalele revendicări sunt: nerespectarea punerii în aplicare a Acordului şi a Memorandumului între Guvernul României, Asociaţiile Patronale şi Federaţiile Sindicatelor din Industria de Apărare, conform înţelegerilor din 17.07.2019 în discuţiile purtate la Palatul Victoria în prezenţa Premierului Vasilica-Viorica Dăncilă; modificarea definiţiei “Industrie de Apărare” în „Industrie Strategică de Interes Naţional.”; constituirea Consiliului pentru coordonarea Industriei de Apărare, în conformitate cu HG 637/2017; aprobarea în regim de urgenţă a bugetelor de venituri și cheltuieli pe 2019; industria de apărare trebuie să devină furnizorul principal pentru toate instituţiile cu caracter militar, securitate şi ordine publică, de arme, muniţie şi tehnică militară. Minim 30% din achiziţii să se realizeze în industria de apărare românească sau prin compensare conform legii offset-lui.

Sindicaliștii mai cer, în regim de urgenţă, rezolvarea salarizării conform procedurilor pentru constructori sau IT-işti, prin emiterea unui act normativ care să scutească pe o perioada de 10 ani salariaţii din cadrul operatorilor economici din industria naţională de apărare de la plata impozitului pe venit, pentru veniturile realizate din salarii şi asimilate salariilor prevăzute de legea 227/2015 privind codul fiscal.

O altă solicitare este suplimentarea fondurilor necesare pe nucleu pe 2019 la nivelul de 32 de milioane de lei, promisă de ministrul Finanțelor Orlando Teodorovici şi ministrul Economiei Nicolae Bădălău.

Sursa: gandul.info

Lasă un comentariu
Mission News Theme by Compete Themes.