Press "Enter" to skip to content

Proteste la Teheran. Iranienii continuă să iasă în stradă în timp ce o parte a presei critică dictatura ayatollahilor criminali!

Mii de oameni au ieșit în stradă la Teheran și au cerut demisia ayatollahului Ali Khamenei, liderul suprem al Iranului, după ce autoritățile au recunoscut că au doborât din greșeală avionul ucrainean cu 176 de oameni la bord, informează CNN.

Oamenii au scandat împotriva Gardienilor Revoluţiei, forțele militare de elită care răspund direct în fața ayatollahului, care și-au recunoscut vina în cazul tragediei aviatice.

„Comandant suprem – demisia, demisia”, „Soleimani e un criminal. Liderul său e și el un criminal”, ”Moarte mincinoșilor!”, „Nu vrem o republică islamică”, „Khamenei, să-ți fie rușine, pleacă din fruntea țării” – au mai strigat studenții manifestanți strânși în fața Universității Amirkabir din Teheran, potrivit celor care au distribuit imaginile de la proteste.

Autorităţile iraniene intervin pentru dispersarea protestatarilor.

Iranul a recunoscut sâmbătă că o unitate antiaeriană a Gardienilor Revoluţiei a doborât din greşeală avionul companiei Ukrainian Airlines. Toate cele 176 de persoane aflate la bord și-au pierdut viața. Avionul a fost doborât în contextul în care Iranul se temea de represalii după ce atacase baze militare din Irak ca ripostă la asasinarea de către SUA a comandantului militar iranian Qassem Soleimani.