Press "Enter" to skip to content

PSD îl acuză pe Iohannis că nu a ținut cont de recomandările organismelor europene când a numit șefii Parchetelor

Senatorul PSD Robert Cazanciuc l-a acuzat joi pe preşedintele Klaus Iohannis că nu a ţinut cont de recomandările MCV şi GRECO când a numit la şefia marilor Parchete procurori care au primit aviz negativ de la CSM.

“E în primul rând responsabilitatea preşedintelui Klaus Iohannis şi a Ministerului Justiţiei, principalul partener al Comisiei Europene pentru MCV, să explice de ce nu a ţinut cont de avizele CSM, aşa cum în mod constant şi MCV şi GRECO au recomandat. Spune art. 133 din Constituţie: CSM este garantul independenţei Justiţiei. Cred că va trebui ca preşedintele României să explice de ce nu a ţinut cont de acest articol din Constituţie”, a spus Cazanciuc la Parlament, potrivit Agerpres.

Referindu-se la modul în care Comisia Europeană va aprecia decizia preşedintelui Iohannis, Cazanciuc a spus:

“O să vedem probabil în următorul raport MCV. Dar un lucru este foarte clar: art 133 din Constituţie – CSM este garantul independenţei Justiţiei. Toate recomandările MCV şi GRECO sunt în sensul de a ţine cont de recomandările CSM”.

Întrebat de ce crede că preşedintele Iohannis a ţinut cont de avizul CSM în cazul Adinei Florea când aceasta a candidat la şefia DNA dar nu şi pentru Gabriela Scutea şi Elena-Giorgiana Hosu, Cazanciuc a răspuns: “Asta o să explice preşedintele Iohannis. Se înscrie, probabil, din păcate pentru români, într-o agendă care nu are legătură neapărat cu agenda publică a românilor”.

Lasă un comentariu