Press "Enter" to skip to content

Rareș Bogdan a răbufnit: Unii să înțeleagă că PNL nu negociază asta niciodată

Prim-vicepreședintele PNL, Rareș Bogdan, a declarat miercuri, la o manifestare electorală organizată în municipiul Reghin, că unii alegători vor fi speriați de către UDMR și PSD pentru a nu se prezenta la urne la alegerile locale și că “unii ar trebui să ințeleagă” că articolul 1 din Constituția României nu poate fi negociat niciodată și că acesta este sfânt pentru PNL.

“Sigur că aici este o chestiune specifică pe care o cunosc şi eu venind de la doi paşi de Mureş, din Ocna Mureş, Alba. Apoi m-am mutat la Cluj. Aici este o chestiune care nu ţine de naţionalism, dar ţine de articolul 1 din Constituţie. Unii ar trebui să înţeleagă că acest articol nu poate fi negociat niciodată şi este un articol sfânt pentru PNL. Următoarele două săptămâni şi jumătate trebuie să vă mobilizaţi să-i convingeţi pe oameni. Mă aştept ca mulţi dintre alegători să fie voit speriaţi, să se creeze situaţii în care alegătorii să rămână în case pentru a rămâne câţiva alegători captivi care sunt duşi spre urne dintre PSD sau UDMR”, a declarat Rareş Bogdan conform Agerpres.ro.

Europarlamentarul PNL este încrezător că oamenii îl vor vota pe candidatul PNL la Primăria Reghin, Gabriel Toncean, precum şi pe candidatul la preşedinţia Consiliului Judeţean Mureş, Cristian Chirteş. Dacă se va întâmpla acest lucru, va exista o bună colaborare între cele două instituții.

“Sper să-i convingem pe alegători de ce să voteze un primar PNL şi un preşedinte de Consiliu Judeţean liberal pentru că este important să existe colaborarea perfectă între primar, preşedinte CJ, ministrul dezvoltării, ministrul finanţelor, transporturilor, învăţământului, un prim ministru deschis. Imediat lucrurile le construieşti altfel şi poţi gândi altfel proiectele de dezvoltare. Altfel e complicat cu un preşedinte CJ ostil rişti să-şi pierzi o mulţime de timp pentru a negocia, eşti condiţionat de foarte multe ori. Lucrurile acestea trebuie să înceteze şi pot înceta acum. Nu am nicio îndoială că o să câştigăm alegerile aici mai ales că avem un super candidat bun şi echipă foarte foarte bună, dar dacă ne gândim la ce urmează”, a afirmat Rareş Bogdan.

Pentru că în ultimii 30 de ani nu s-a mai bucurat de o astfel de situație favorabilă, acesta îşi doreşte peste 20 de preşedinţi de consilii judeţene, peste 1.500 de primari şi minimum 180 de parlamentari.

De asemenea, Rareș Bogdan a mai afirmat că președintele României, Klaus Iohannis a negociat 80 de miliarde de euro, bani care vor intra în economia țării.

“Cred că urmează o perioadă în care în cărţile de istoria va fi trecută ca lunga guvernare liberală, pentru că va fi guvernarea care va marca în bine viaţa oamenilor de la Reghin la judeţe şi nu doar la nivelul Transilvaniei”, a mai spus europarlamentarul, informează agerpres.ro