Press "Enter" to skip to content

Răsturnare de situație! Lideri ALDE îi cer lui Tăriceanu să candideze la Președinție

Organizaţia ALDE Botoșani îi cere preşedintelui partidului, Călin Popescu Tăriceanu, să îşi asume candidatura la alegerile prezidențiale.

Conducerea organizației a adoptat o rezoluţie prin care cere, de asemenea, conducerii centrale a partidului „să demareze neîntârziat negocieri cu partenerii de guvernare de la PSD pentru stabilirea unui candidat comun în alegerile prezidenţiale”.

„Organizaţia ALDE Botoşani îi cere preşedintelui Călin Popescu Tăriceanu, singurul contracandidat cu adevărat redutabil al actualului preşedinte, să îşi asume şi să îşi anunţe neîntârziat candidatura în alegerile prezidenţiale din luna noiembrie a acestui an. Cerem, de asemenea, conducerii centrale a partidului să demareze neîntârziat negocieri cu partenerii de guvernare de la PSD pentru stabilirea unui candidat comun în alegerile prezidenţiale, în persoana domnului Călin Popescu Tăriceanu, singurul care poate înfrânge maşinăria electorală grupată în spatele actualului presedinte şi care poate aduce în fruntea ţării un lider autentic şi devotat ţării sale”, se arată în rezoluţia ALDE Botoşani.

La rândul lor, reprezentanții ALDE Sibiu au anunțat, vineri, că președintele partidului, Călin Popescu Tăriceanu, nu a renunțat la candidatura la alegerile prezidențiale,declarația acestuia după europarlamentare fiind greșit înțeleasă. Aceștia spun și că PSD trebuie să decidă „și intern, și public” dacă îi susțin.

Președintele ALDE Sibiu. Ovidiu Gheorghe Tocaciu, a scris, vineri, pe pagina de Facebook a filialei că dezminte informațiile „eronate” potrivit cărora Tăriceanu ar dori să renunțe la alegerile prezidențiale.

„Toată această neînțelegere a pornit în urma unei declarații făcute la scurt timp după alegerile europarlamentare. Președintele Tăriceanu , întrebat despre o candidatură la prezidențiale, a declarat, textual: <În acest moment candidatura la prezidențiale nu intră în discuție în ceea ce mă privește. Pentru mine nu este o opțiune pe care în momentul de față să o analizez> (n. r. 3 iunie). Din rea intentie sau din amatorism profesional, declarația președintelui Tăriceanu a fost interpretată ca un anunt privind renunțarea la o candidatură la alegerile prezidențiale! Această interpretare NU este conformă realității politice din ALDE! Tăriceanu NU a spus că renunță la această candidatură, ci doar a explicat, că, în acel moment post alegeri, când știm cu toții că a trebuit să stăm și să analizam cu atenție motivele pentru care rezultatul obținut nu a fost deloc satisfăcător, NU era oportună o discuție despre acest subiect. Energia partidului trebuia atunci canalizată către această analiză internă”, a explicat Ovidiu Gheorghe Tocaciu, președintele ALDE Sibiu.

Acesta spune că Tăriceanu trebuie să fie candidatul ALDE la alegerile prezidențiale, iar partidul va lua această decizie în scurt timp. Totodată, adaugă Tocaciu, le atrage atenția și partenerilor de la guvernare să se lămurească „și intern, și public” dacă Tăriceanu este și candidatul lor.

„În contextul discuțiilor interne din PSD privind viitoarele Congrese, partenerii noștri din PSD trebuie să lămurească și intern, și public, dacă domnul președinte Călin Popescu Tăriceanu este și candidatul lor la alegerile prezidențiale. În opinia noastră, domnul președinte Tăriceanu este singurul candidat din partea coaliției PSD -ALDE cu șanse reale de a câștiga competiția prezidențiala în fața lui Klaus Iohannis. Indiferent de decizia PSD, însă, Călin Popescu Tăriceanu este clar că este candidatul ALDE la alegerile prezidențiale”, a mai spus Tocaciu.

Sursa: cotidianul.ro

Lasă un comentariu
Mission News Theme by Compete Themes.