Press "Enter" to skip to content

Record de alcoolemie la o infirmieră din Iași. Femeia se afla în timpul programului

O infirmieră de la Spitalul „Sfântul Spiridon” din Iași a fost prinsă cu o alcoolemie de 3,43 mg/l în sânge, în timpul programului. Colegii au povestit că nu este prima oară când femeia miroase puternic a alcool.

Managerul spitalului a explicat că după prelevarea probelor, a decis să o țină pe infirmieră în spital sub supravegherea medicului de gardă, pentru că se făcuse târziu și aceasta nu locuia în Iași.

Acum, comisia de disciplină cercetează cazul. Iar până la finalizarea anchetei, femeia va lucra doar în timpul zilei, sub supraveghere.

„Eram în spital, în jurul ore 18.30, a fost anunțată directoarea de îngrijiri care era lângă mine, ea mi-a comunicat și atunci am plecat imediat împreună cu dânsa în secție. Doamna avea manifestări specifice unui om care a consumat alcool. Am avut o discuție scurtă, am încercat cumva, ea s-a speriat, am mers către UPU. Inițial nu a vrut să meargă, am convins-o ușor, cu vorbă bună. I s-a luat alcoolemia, am rămas stupefiat și eu, văzând cifra respectivă, care era peste trei. Era dintr-un sat mărginaș municipiului Iași, nu putea sa plece la ora aia. Se făcuse ora 19. Am oprit-o la spital, în grija medicului de gardă”, a declarat managerul Spitalului Sfântul Spiridon, Ioan Bârliba.