Press "Enter" to skip to content

România, țara tuturor posibilităților! Un urmărit prin Interpol o reclamă pe Kovesi la Secția pentru cercetarea magistraților

Sebastian Ghiţă, urmărit prin Interopol, dar imposibil de adus în România pentru că Serbia i-a acordat azil politic, a anunţat, duminică, că a reclamat-o la Secţia pentru anchetarea magistraţilor pe Codruţa Kovesi, fost procuror-şef DNA, pentru constituire de grup infracţional organizat. Afaceristul susţine că Laura Codruţa Kovesi i-ar fi cerut să plătească avionul pentru aducerea lui Nicolae Popa.

Potrivit lui Sebastian Ghiţă, factura prin care a fost plătit avionul a ieşit la iveală de curând.

„Nu cred că e străină informaţia că doamna Kovesi a minţit când a spus că nu se cunoştea cu mine, că nu a fost la mine acasă şi că nu a avut o relaţie cu mine. Ce cred eu, mai grav, este cum a acţionat ulterior. Cum după aceea a încercat zi de zi, lună de lună, să îşi construiască acest grup de lucru cu care să îşi permită aproape orice în societate. Să facă dosare oricui şi să domine ilegal societatea. Toţi ne miram cum aceste dosare ajungeau la Onea şi la Negulescu. Aţi văzut că în mesajele dmnului Negulescu cu doamna Kovesi, am auzit cu toţii înregistrările. Doamna K era doamna Kovesi. Rând pe rând a venit momentul ca procurorii de la PG să ancheteze şi activitatea acestei doamne, în coordonarea celor doi astăzi urmăriţi penali”, a declarat Sebastian Ghiţă, la România Tv.

Fostul deputat a declarat că a făcut denunţul împotriva Laurei Kovesi la începutul săptămânii. Omul de afaceri a mai anunţat că deja se fac audieri în această cauză.

La începutul anului trecut, Sebastian Ghiţă anunţa că aducerea lui Nicolae Popa din Indonezia s-a făcut cu un avion plătit de o firmă privată. “O firmă de construcţii din Ploieşti, care a primit bani de la Asesoft, a fost cea care a plătit avionul pentru aducererea lui Nicolae Popa, fostul director FNI, din Indonezia. O firmă privată, la cererea statului român şi a doamnei Kovesi, a plătit 200.000 de euro pentru a fi adus cel care a falimentat FNI şi aş vrea să o întreb pe Kovesi: Ce operaţiune e asta? Suntem vinovaţi de spălare de bani? E doar dânsa? Doar eu? Am trimis noi poliţişti în Indonezia?”, susţinea la acea vreme afaceristul.

Ulterior, Nicolae Popa, fostul director FNI, a declarat că a fost adus în ţară cu un avion privat care plecase spre Jakarta gol.

Nicolae Popa a fost condamnat în lipsă, în anul 2000, la 15 ani de închisoare, pentru fraudă, iar în anul 2006, alături de Ioana Maria Vlas, în legătură cu prăbuşirea Fondului Naţional de Investiţii, în urma căreia mai mult de 100.000 de români şi-au pierdut banii investiţi, iar statul român, care garantase, a fost obligat să plătească circa o sută de milioane de euro compensaţii. Popa a fost adus în ţară, din Jakarta, în anul 2011.

Sebastian Ghiţă a plecat din ţară în noaptea de 19 spre 20 decembrie 2016 şi a fost prins la Belgrad în 14 aprilie 2017. Ghiţă avea permis de conducere şi buletin de Slovenia şi era împreună cu fratele său în momentul capturării.

Fostul deputat PSD a fost arestat de autorităţile sârbe timp de două luni pentru posesie de documente falsificate şi a fost eliberat pe cauţiune. Ulterior, la sfârșitul lunii iulie 2018,Înalta Curte de Justiție de la Belgrad a respins cerea autorităților române de extrădare a lui Ghiță întrucât acesta a primit azil.

Secția pentru cercetarea magistraților a fost înființată de PSD, în ciuda opoziției organismelor internaționale, ca un instrument de presiune asupra judecătorilor și procurorilor. În cadrul Secției activează, de exemplu, Adina Florea, procurorul propus de Tudorel Toader pentru șefia DNA.

Sursa: newsmaker.ro

Lasă un comentariu
615 Shares
Mission News Theme by Compete Themes.
error: