Press "Enter" to skip to content

S-ar putea tăia salariile bugetarilor? Cîţu: Costul crizei trebuie susţinut de toţi. Asta e părerea mea

Nu doar angajații de la privat, ci și cei din sistemul de stat ar trebui să suporte costul crizei declanșate de epidemia de coronavirus, este răspunsul dat de ministrul de Finanțe, Florin Cîțu, într-un interviu la HotNews.ro.

“Aici eu vă spun doar o părere personală: este clar că trebuie ca acest cost al acestei crize să fie suportat de toată lumea, trebuie să fim solidari. Ce măsuri vor fi, cum vor fi luate, dacă vor fi luate, aceasta este o decizie pe care trebuie să o ia Guvernul, nu o iau eu singur. Din punctul meu de vedere, cred că trebuie să fim solidari cu toții în acest moment, indiferent de domeniul din care provenim. Repet, este o părere personală.

Nu știu ce decizie va lua Guvernul, dacă va lua o decizie, este posibil să fie ignorată opinia mea. Dar vă spun în acest moment este nevoie de solidaritate, pentru toată lumea, în toate domeniile. Vom vedea care va fi situația și ce decizie se va lua”, a explicat ministrul, fiind întrebat dacă se ia în calcul o tăiere a salariilor bugetarilor, pe modelul 2010 al crizei economice.