Press "Enter" to skip to content

Sebastian Cucoș, conducatorul intervenției din 10 august, a fost trimis munca de jos. Cu ce se ocupă acum?

Sebastian Cucoș, cel care a comandat jandarmii la protestul din 10 august, a fost mutat la Jandarmeria Buzău. Oficial, Cucoș figurează în organigrama instituției încă la șefia Jandarmeriei Capitalei, dar a fost detașat pentru trei luni la Buzău, urmând să se ocupe de Ordine Publică.

Potrivit purtătorului de cuvânt al IJJ Buzău, Georgiana Naziru, la Buzău, Gheorghe Sebastian Cucoș este împuternicit să îndeplinească activități specifice pe linia misiunilor de ordine publică.

El va întocmi acte pe ţin de serviciul de Ordine Publică, dar dacă situaţia o va impune, va fi trimis şi la acţiuni, în stradă.

“Domnul Sebastian Cucoş este detaşat la Inspectoratul Judeţean de Jandarmi Buzău, prin ordinul Inspectorului General, să îndeplinească activităţi specifice pe linia misiunilor de ordine publică timp de trei luni.

El este încadrat în continuare pe funcţia de director la Direcţia Generală de Jandarmi a Municipiului Bucureşti. Detaşarea este de 3 luni, începând cu data de 13 februarie 2020″, a declarat Georgiana Nazîru, purtător de cuvânt al IJJ Buzău, citat de News.ro.

Sebastian Cucoș este urmărit penal în dosarul “10 August” și este acuzat de complicitate la abuz în serviciu și complicitate la purtare abuzivă. Cea mai recentă apariție a lui Cucoș a fost în iunie 2019 când a fost trimis la Valea Uzului, pentru a coordona activitățile forțelor de ordine, pe fondul tensiunilor izbucnite la cimitirul eroilor militari între români și maghiari.

Conducerea Jandarmeriei București va fi preluată momentan de prim-adjunctul Alin Mastan.

Lasă un comentariu