Press "Enter" to skip to content

Senatorii şi deputaţii au votat! Nicolae Bădălău şi Ilie Sârbu, şefi la Curtea de Conturi

Niculae Bădălău şi Ilie Sârbu au fost votaţi, marţi, de parlamentari pentru posturile pe care şi le doreau într-o importantă instituţie a statului. Mai exact, Bădălău, personaj condamnat pentru furt pe vremea comunismului, devine vicepreşedinte al Autorităţii de Audit din cadrul Curţii de Conturi după ce 294 de aleşi au votat pentru numirea lui şi doar 55 împotrivă iar socrul lui Ponta devine vicepreşedinte la Curtea de Conturi, după 329 de voturi “pentru” şi 20 “împotrivă”.

Ilie Sârbu a fost validat pe locul rămas vacant prin demisia lui Nicu Marcu, pe durata rămasă a mandatului început cu data de 15 octombrie 2014, potrivit Hotărârii Parlamentului nr 28/2014 privind numirea unor consilieri de conturi şi a unui vicepreşedinte la Curtea de Conturi, potrivit raportului comisiilor de specialitate.

Autoritatea pentru Audit face parte din Curtea de Conturi.

Bădălău va ocupa această funcție timp de 9 ani. El va avea un salariu de peste 300.000 de lei pe an, dublu față de cât are acum ca senator.

Au mai primit avizul parlamentarilor comisiilor de buget; pentru funcţia de consilier al Curţii de Conturi: Sorin Lazăr, Ion Călin, Claudia Boghicevici (pentru un mandat de 9 ani, începând cu 15 octombrie 2020), Dezso Csongor – Attila, Adrian Popa.