Press "Enter" to skip to content

Șerban Nicolae ȘOCHEAZĂ din nou. NU vrea ca DIASPORA „să voteze din vârful patului”

Motiunea simpla impotriva ministrul de Externe, Teodor Melescanu, a fost respinsa, marti, la votul din plenul Senatului.

Aceasta fusese depusa pe 3 iunie de PNL si USR, ministrul fiind considerat principalul vinovat pentru faptul ca zeci de mii de romani au fost nevoiti sa stea la cozi si cate 10 ore in strainatate pentru a vota, iar mii dintre ei nici macar n-au reusit sa-si exercite acest drept pana la inchiderea urnelor.

Melescanu a repetat si de la tribuna Senatului concluziile raportuli MAE, care exonereaza institutia de orice vina in situatia creata in diaspora. In schimb, el a fost aparat de seful sau pe linie de partid, Calin Popescu Tariceanu, care a spus ca nu intelege de ce se spune ca romanii au fost umiliti, pentru ca si el a stat jumatate de ora la coada ca sa voteze si nu s-a simtit deloc astfel.

Sustinere a primit Melescanu si de la PSD. Senatorul Serban Nicolae a spus ca vina e a lui Klaus Iohannis, pentru ca nu ar fi informat ambasadorii de planurile sale de a convoca si referendumul pentru Justitie odata cu alegerile europarlamentare. In ce priveste discutiile despre cum ar putea fi facilitat pe viitor votul romanilor din strainatate, Nicolae a spus ca diaspora nu trebuie in niciun caz sa beneficieze de conditii precum votul electronic sau prin corespondenta. Argumentul senatorului PSD: “Daca in varful muntelui se voteaza prin prezentare la sectia de vot, sa nu facem pentru altii drept de vot din varful patului”.

Amintim ca numerosi romani de peste granite au parcurs sute de kilometri pana la sectiile de vot.

sursa: http://www.ziare.com

Lasă un comentariu
Mission News Theme by Compete Themes.