Press "Enter" to skip to content

Simona Halep a câştiga FINALA de la Wimbledon 2019 | LIVE TEXT: Lupta pentru cel mai important turneu din tenis din lume

Simona Halep încearcă să aducă primul trofeu României în probele de simplu la Wimbledon, într-o finală aşteptată cu sufletul la gură de toată lumea. De partea cealaltă, Serena Williams caută al 24-lea titlu de Mare Şlem al carierei, pentru a egala recordul absolut de trofee înregistrat de Margaret Court, cumulat, de ambele părţi ale Erei Open (doar 11 dintre trofeele australiencei au venit după startul Erei Open, considerat reperul începutului tenisului profesionist pe care îl ştim acum).

Simona începe cu punct la retur setul doi, apoi Serena dă drumul unui urlet, după ce interceptează bine la fileu un passing al româncei. Al 10-lea winner în meci o descătuşează, apărându-şi mai departe lansarea.

► SET SIMONA HALEP, 6-2, în 26 de minute! Simona serveşte cu mingi noi pentru câştigarea primului set. Primul serviciu este bun, pe al doilea punct o joacă alternativ pe Williams, de o parte şi de alta, dar ratează reverul în plasă. Logica orice minge în plus pe care adversara trebuie să o joace se doveşte o dată în plus eficientă: Serena ia iniţiativa în raliu, Simona se întinde, iar americanca trimite în fileu din apropierea plasei o minge ce părea că vine în rachetă. Daniel Dobre e în picioare şi are palme vesele, iuţi la aplauze, cum îi place Simonei, Virginia Ruzici zâmbeşte. Simona avansează la 40-15 şi fructifică a doua minge de set, culmea, reuşind să o lase fără replică pe Williams cu mingea a doua.

Simona Halep (7 WTA) are un start perfect de meci în finala feminină cu Serena Wiiams (10 WTA). Românca şi-a adjudecat primele patru game-uri şi conduce cu 4-0, după doar 15 minute de joc.

Williams a comis numeroase erori neforţate, iar Halep a profitat, înregistrând două break-uri


Cele două jucătoare, acum ambele aflate pe lista câştigătoarelor de turnee de Mare Şlem şi a sportivelor care au ocupat prima poziţie în clasamentul mondial, se vor duela din nou în turneul care consemna, în 2011, în turul doi, primul lor duel direct. Românca, pe atunci o tânără aflată doar în Top 60, reuşea să câştige primul set al duelului cu Williams, abia revenită după problemele de sănătate provocate de un cheag de sânge care i-a pus chiar şi viaţa în pericol la momentul respectiv. Americanca revenea şi se impunea 3-6, 6-2, 6-1, continuându-şi apoi parcursul până în optimi, unde era învinsă de Marion Bartoli, favorită 9.

Serena Williams a câştigat 9 dintre cele 10 meciuri directe cu Simona Halep, singura victorie a româncei venind în 2014, în grupele Turneului Campioanelor, un memorabil 6-0, 6-2.

Serena Williams a câştigat tragerea la sorţi şi alege serviciul. Simona a aşteptat-o la fileu pe americancă, secunde bune, dar după tradiţionala fotografie de start de meci cu finalistele, Serena a demarat în trombă, în timp ce românca încă o privea, adresându-i câteva cuvinte.

► Simona Halep, urmată de Serena Williams, intră în arenă, fiind întâmpinate cu buchete imense de flori în culorile tradiţionale ale turneului.

► La Londra, pe Terenul Central, în galeria Simonei se vor afla părinţii Tania şi Stere Halep, plecaţi de urgenţă spre capitala Angliei, dar şi Ion Ţiriac.

► Dăm timpul înapoi cu ajutorul britanicilor. Primul duel S&S, Simona versus Serena.

sursa: mediafax.ro