Press "Enter" to skip to content

Simona Halep și Horia Tecău sancționează Guvernul Dăncilă. Cei doi sportivi critică subfinanțarea tenisului românesc

Simona Halep și Horia Tecău și-au pierdut răbdarea și au judecat aspru politicienii de la guvernare. De câteva luni bune, Federația Română de Tenis nu mai primește deloc finanțare de la Ministerul Tineretului și Sportului, iar cei mai buni tenismeni din România, au ținut să facă câteva precizări extrem de dure la adresa acestora.

Unii dintre cei mai buni sportivi din România, printre care și celebra Simona Halep, s-au revoltat după ce MTS a luat decizia de a micșora substanțial bugetele federațiilor sportive, federații ale căror sportivi au obținut rezultate extraordinare în timp, cum ar fi: titluri și medalii la campionatele mondiale și la Jocurile Olimpice. În principal, federațiile vizate sunt cele de rugby, scrimă, judo și handbal. Cu toate acestea, cel mai afectat este tenisul care nu mai primește deloc finanțare, deși este unul dintre cele mai populare la noi în țară.

Totul a pornit din momentul în care George Cosac a fost pus în funcția de Președinte al Federației Române de Tenis cu ajutorul unor cluburi care nu erau afiliate, iar din acel moment, finanțarea s-a oprit, misiunea FRT devenind imposibilă. Chiar dacă tenisul este cel mai important sport din România, FRT nu beneficiază de buget.

“Cred că Federaţia Română de Tenis ar trebui să fie recunoscută de Guvern şi finanţată pentru că cei care suferă sunt juniorii”, a spus Simona Halep pentru Pro TV.

Horia Tecău, câştigător de Grand Slamuri la dublu şi dublu mixt, a comentat și el situația: “Noi avem şi talent, şi dorinţă, şi voinţă, ce vreţi voi, dar stăm fără această finanţare”, a precizat jucătorul de tenis român, citat de Fanatik.ro.

Sursa: capital.ro

Lasă un comentariu
Mission News Theme by Compete Themes.