Press "Enter" to skip to content

Spectacol pe cer, în munții Bucegi. Explicația pentru fenomenul asemănător Aurorei Boreale

Natura a oferit un spectacol de neuitat duminică, deasupra munților Bucegi. Condițiile meteo au favorizat apariția unui fenomen asemănător Aurorei Boreale.

Răzvan Neagoe, un inginer din Azuga, a surprins imagini memorabile chiar înainte de apus. Tot el a explicat pe pagina de Facebook că totul s-a petrecut după ce cristalele de gheață din nori au descompus lumina, la apus.

Fenomenul a fost vizibil aproximativ 20 de minute, până soarele a coborât la orizont, timp în care inginerul din Azuga a surprins și câteva imagini video.

”Ieri 24 februarie 2019 la apus, Bucegii au oferit un spectacol incredibil: cristalele microscopice de gheață din norii iridescenți au descompus lumina, oferindu-ne un adevărat curcubeu de iarnă!

Nu știu cum s-a văzut din alte părți, dar cred că Azuga a fost privilegiată cu poziția optimă pentru vizionarea acestui spectacol. Ca și în cazul aurorelor polare, fenomenul a fost dinamic, uneori mai intens, alteori mai palid; a durat în total aproximativ douăzeci de minute, după care Soarele a coborât prea mult pentru a se mai putea forma întreg spectrul, lumina s-a rezumat la oranj-roșu și apoi s-a lăsat întunericul.

Nu am postat ieri aceste imagini din respect pentru cei care protestau împotriva modificării ticăloase a legilor justiției, în piețe din întreaga țară. Facebook-ul trebuia să fie al lor, în cazul în care autoritățile s-ar fi întors, așa cum au făcut-o pe 10 august 2018, împotriva propriului popor”, a spus Răzvan Neagoe.

Sursa: stirileprotv.ro

Lasă un comentariu
81 Shares
Mission News Theme by Compete Themes.