Press "Enter" to skip to content

Un bărbat stă de 19 ani în pușcărie, fiind acuzat de crimă, deși presupusa lui victimă trăiește!

Un mexican a fost încarcerat pe 26 mai 2000, în orașul Tepexpan, fiind acuzat de crimă. El n-a mai ieșit din spatele gratiilor, cu toate că și-a susținut tot timpul nevinovăția.

Presupusul criminal a primit o condamnare de peste 40 de ani, dar niciodată n-a încetat să spună că e nevinovat, cu toate că polițiștii l-au torturat să recunoască această crimă pe care n-o făcuse. După 19 ani s-a dovedit că persoana pentru uciderea căreia fusese condamnat, un anume Manuel Martinez Elizalde, trăiește, a anunțat abc.es.

Presupusul criminal a fost condamnat fără dovezi, fără declarații ale martorilor și, din acel moment, a început un „pelerinaj” prin multe dintre închisorile mexicane, iar procesul lui s-a tot mutat de la un tribunal la altul.

„Victima” trăiește în SUA sub altă identitate!

Ca „probă” pentru condamnarea lui la peste 40 de ani de detenție s-a adus corpul unui bărbat. Numai că acesta nu corespundea nici la culoarea pielii, nici la înălțime cu cel pe care se presupunea că l-ar fi omorât Manuel.

„S-a dovedit că persoana pe care se presupunea că soțul meu a ucis-o trăiește! L-au acuzat de ceva fără sens”, a spus Carmen, soția lui Manuel.

Rudele lui Manuel au descoperit că presupusa victimă a venit în Tepexpan la o sărbătoare locală și a stat într-o casă cumpărată de tatăl său cu banii primiți ca despăgubire pentru decesul fiului său, iar apoi s-a întors în SUA, unde trăia sub altă identitate.

„Am cerut dreptate și eliberarea soțului meu, care stă de 19 ani în pușcărie pentru o crimă care n-a existat. Deși au toate dovezile și pentru tortura la care l-au supus constant pentru a accepta o crimă care n-a existat”,a mai spus soția celui acuzat pe nedrept de crimă.

Sursa: libertatea.ro

Lasă un comentariu
112 Shares
Mission News Theme by Compete Themes.