Press "Enter" to skip to content

Un român a intrat primul la Facultatea de Medicină din Italia, unde au fost 60.000 de candidați

Un tânăr de 19 ani, care a emigrat împreună cu familia în Italia acum 13 ani, a intrat primul la medicină la Universitatea din Milano. El nu va plăti nicio taxă pentru că a reușit să obțină și nota maximă la Bacalaureat.

60.000 de tineri și-au depus dosarele pentru un loc la facultățile de medicină din Italia, iar asta l-a  motivat pe Norbert Kereszteny, un român de 19 ani născut în Sighet. Acesta a povestit pentru digi24.ro cum a reușit să intre la Universitatea din Milano.

Astfel, deși a făcut liceul de matematică-informatică, a vrut să-și încerce totuși șansa la Medicină. A început să învețe cu doi ani înainte, așa că, în ciuda emoțiilor, știa că are șanse să fie printre primii.

Norbert a reușit să fie primul, cu un punctaj de 82,4 dintr-un maxim de 90.

„Testul durează 100 de minute și presupune 60 de întrebări, dintre care 10 de logică, 12 de cultură generală, 18 de biologie, 12 de chimie, 4 de matematică și 4 de fizică”, a povestit Norbert Kereszteny.

Din 60 de întrebări, Norbert a greșit numai patru. Pentru că a obținut și nota 10 la BAc, tânărul a intrat la facultate fără taxă.

După terminarea facultății, tânărul nu exclude să revină în România unde să profeseze ca medic într-un spital de stat.

More from ActualitateMore posts in Actualitate »