Press "Enter" to skip to content

USR, după motivarea CCR privind DNA-ului Pădurilor: Motivul respingerii este ridicol. Mafia lemnului are legături cu cei de la putere

Reprezentanţii USR au transmis că motivul invocat de către Curtea Constituţională în motivarea deciziei de respingere a DNA-ului pădurilor, și anume sursa de finanțare incertă, este unul “ridicol” şi spune că va depune din nou proiectul, indicând sursa de finanţare.

“CCR a publicat motivarea deciziei de respingere a DNA-ului pădurilor. Motivul ridicol e lipsa indicării unei surse certe de finanţare!  În ultimii patru ani au fost adoptate zeci de legi fără surse certe de finanţare şi fără analize de impact bugetar, unele dintre ele care au destabilizat complet bugetul de stat. CCR nu le-a văzut pe acelea. Dar iată că au găsit de cuviinţă să folosească acest motiv ca să respingă DNA-ul pădurilor, o structură menită să lupte cu adevărat împotriva defrişărilor ilegale din pădurile ţării”, arată o postare de vineri pe pagina de Facebook a USR.

Uniunea menţionează că va depune din nou legea, indicând sursa de finanţare, şi apreciază că este “revoltător” că Guvernul PNL “a ales să blocheze” legea la CCR.

“Nicio problemă. Noi continuăm să milităm pentru DNA-ul Pădurilor şi vom redepune legea indicând sursa de finanţare. Este revoltător că Guvernul PNL, în loc să identifice fonduri pentru a transforma în realitate DNA-ul Pădurilor, a ales să blocheze legea la CCR. Lupta pentru apărarea pădurilor României ar trebui să fie comună, dar se pare că mafia lemnului are legături puternice cu oamenii aflaţi la putere”, conform sursei citate.

Reamintim că, potrivit proiectului USR, „DNA-ul pădurilor” ar urma să fie o structură specializată de parchet, pe modelul DIICOT, care să aibă în competenţă investigarea infracţiunilor de mediu, şi a cărei activitate va fi prezentată Parlamentului, periodic, prin rapoarte.