Press "Enter" to skip to content

USR: Instituţiile, pline de pile şi relaţii. Nu e suficient ca Guvernul să-i înlocuiască “pe ai lor” cu “ai noştri”

USR a criticat faptul că numeroase instituţii publice şi companii de stat şi-au rotunjit numărul de salariaţi, exclusiv pe pile şi relaţii, şi nu pe “criterii obiective de pregătire profesională şi integritate”. Partidul condus de Dan Barna a mai atras atenția că Guvernul Orban nu trebuie doar să îi înlocuiască “pe ai lor” cu “ai noştri”, ci trebuie să demareze un proces de reformă şi profesionalizare a instituţiilor publice şi a companiilor de stat.

Redăm mesajul useriștilor:

O anchetă de presă a scos la iveală, zilele acestea, că din cei 774 de angajați ai Inspectoratului pentru Situații de Urgență Oltenia 101 sunt rude. Soți și soții, frați și surori, fii și fiice, nași și fini ai unor ofițeri cu funcții de conducere, unii angajați în urma unor concursuri care au făcut obiectul unor dosare penale.

O altă investigație arăta, acum circa două luni, că din cei aproape 2.000 de angajați ai Tarom 800 au diferite grade de rudenie.

Sunt doar două exemple recente ale unei situații generalizate. Mai toate instituțiile publice și companiile de stat și-au rotunjit numărul de salariați nu pe baza unor criterii obiective de pregătire profesională și integritate, ci exclusiv pe pile și relații.

De fapt, programul „Familia” este o continuare firească la programul „Odrasla”, program desăvârșit în ultimii trei ani de PSD dacă ne uităm la lunga listă de fii și fiice de lideri PSD plasați în funcții comode și foarte bine plătite la Guvern și Primăria Capitalei, la Curtea de Conturi și BNR.

Guvernul Orban nu trebuie să-i înlocuiască „pe ai lor” cu „ai noștri”, ci trebuie să demareze urgent un amplu proces de reformă și profesionalizare a instituțiilor publice și a companiilor de stat. Doar așa va dovedi că a preluat puterea cu adevărat în interesul tuturor românilor!