Press "Enter" to skip to content

Valer Dorneanu, replică dură pentru Ludovic Orban: Așa premier, așa hotărâri

Valer Dorneanu, a explicat, luni, la Antena 3, că CCR nu îi spune lui Klaus Iohannis pe cine să desemneze premier, ci să propună un premier care este în stare să facă o majoritate parlamentară, nu ca să pice la votul de învestitură.

”Noi nu am spus că nu putea să îl desemneze pe Ludovic Orban. Noi am spus că președintele propune Parlamentului o persoană capabilă să coaguleze o majoritate parlamentară ca să formeze un guvern.

Noi am reproșat că a fost propus un candidat care nu a fost propus pentru a forma un guvern, ci, așa cum declară candidatul, ca să pice, ca să fie respins de Parlament. Nu e posibil să propui pe cineva care acceptă formal, iar când iese de la consultări zice că nu votează guvernul. Tot ce a făcut a arătat că nu vrea să fie învestit.

Nu îi indicăm președintelui pe cine să propună. Noi am spus care este sensul constituțional. Ce face Parlamentul, după decizia noastră, e decizia lui”, a declarat Valer Dorneanu, la Antena 3.

Președintele CCR a avut o replică si pentru Ludovic Orban, care a îndrăznit să comenteze decizia Curții.

”N-am să ajung să spun și eu că la așa premier, așa hotărâri. Mai mulți membri ai PNL au respectat CCR și au apreciat-o. Îl cunosc de 30 de ani, este temperamental dar nu vreau să mă refer altfel la calificativele nedrepte pe care le-a adresat CCR. Noi suntem obiectivi, funcționăm după principiul ingratitudinii, nu contează cine ne-a propus”, a mai spus Dorneanu.