Press "Enter" to skip to content

Victorie pentru liberali la nivel european. Siegfried Mureșan a fost ales vicepreşedinte al Partidului Popular European

Siegfried Mureșan, eurodeputat PPE/PNL a fost ales joi vicepreședinte al Partidului Popular European în urma votului în cardul Congresului Statutar al partidului, organizat la Zagreb, în Croația.

„În mandatul meu de vicepreședinte, voi lupta în primul rând ca Partidul Popular European să fie partidul european care contribuie decisiv la întărirea României în Uniunea Europeană.

Vreau ca Partidul Popular European să fie în continuare partidul care rezolvă problemele oamenilor, partidul care nu se joacă cu temerile europenilor, ci care oferă soluții ce funcționează în realitate.

Consider că trebuie să apărăm valorile europene. În România, noi, Partidul Național Liberal, am câștigat alegerile europarlamentare cu steagul Uniunii Europene în mâinile noastre.

Apărând valorile europene în fiecare stat membru, așa cum am făcut și în România, îi vom avea pe oameni de partea noastră”, a declarat Siegfried Mureșan, după votul din Congresul PPE.

Eurodeputatul PNL a adăugat că un obiectiv prioritar al mandatului său va fi Bugetul multianual al Uniunii Europene post-2020.

”Trebuie să adoptăm bugetul cât mai repede și trebuie să adoptăm un buget adecvat priorităților propuse. Dacă vrem să facem mai mult pentru oameni, ne trebuie și o finanțare pe măsură. Voi sprijini acest obiectiv și din Parlamentul European, unde sunt vicelider al Grupului PPE responsabil pentru buget. De aceea, o altă prioritate a mea va fi să reprezint interesele noii generații. Este datoria noastră să echipăm tinerii europeni cu acele aptitudini de care au nevoie într-o Europă unită. Cum 65% din angajatori apreciază experiența internațională a viitorilor angajați, obiectivul meu este să extindem toate acele programe care încurajează mobilitatea, precum Programul de mobilitate universitară «Erasmus».

Voi lucra îndeaproape cu noul preşedinte al PPE, Donald Tusk. Este un prieten al României, un om politic care înţelege foarte bine aşteptările poporului român de la Uniunea Europeană”, ”, a mai spus europarlamentarul.

Aproximativ 2.000 de persoane din 40 de ţări au participat la Congresul PPE de la Zagreb. Dintre aceştia, 719 delegaţi cu drept de vot au fost prezenţi la Congresul de la Zagreb, unde şi-au ales preşedintele, vicepreşedinţii, secretarul general şi trezorierul partidului.

Lasă un comentariu