Press "Enter" to skip to content

VIDEO Boicotul e oficial! Marcel Ciolacu: Nu vom participa la votul de învestire a Guvernului Orban

Social-democrații vor fi prezenți la grupurile parlamentare, dar nu vor participa la votul de învestitură a Guvernului Orban II. Anunțul a fost făcut în această seară (miercuri, n.r.) de președintele interimar al PSD, în urma ședinței Comitetului Executiv al partidului.

“După cum v-am obişnuit, am avut iarăşi o consultare mai lungă cu colegii mei din teritoriu. Am abordat atât probleme politice cât şi organizatorice, cât şi cum vom aborda învestirea Guvernului de luni. În ceea ce priveşte decizia PSD, luni vom fi prezenţi cu toţii la grupurile parlamentare şi nu vom participa la votul de învestire a domnului prim-ministru desemnat Ludovic Orban. Având o motivare foarte clară: aşteptăm răspunsul Curţii Constituţionale dacă este constituţională chiar dacă este demis acelaşi premier demis rămas interimar să fie iarăşi desemnat”, a declarat Ciolacu.

Săptămâna viitoare, liderul social-democraților va avea discuții și cu celelalte partide.

Votul de învestire a Cabinetului Orban II în plenul reunit al Camerei Deputaților și Senatului urmează să fie dat luni, 24 februarie, de la ora 16:00.

Lasă un comentariu