Press "Enter" to skip to content

VIDEO Cîţu, către semnatarii moţiunii: Ar trebui să răspundeți penal toți pentru că ați lăsat România nepregătită în fața virusului

Ministrul de Finanțe, Florin Cîțu, a avut un discurs extrem de dur în timpul dezbaterii moțiunii prin care i se cere demisia de către PSD. Moţiunea simplă, intitulată “Virusul Cîţu a infectat economia naţională”, a fost depusă miercurea trecută în plenul Camerei.

“Semnatarii moţiunii sunt nişte criminali în opinia mea, iar cel mai josnic lucru este că s-au folosit de acest virus nenorocit pentru a-şi promova moţiunea şi agenda politică”, a declarat ministrul Finanţelor, Florin Cîţu.

“Sunt aici pentru că românii trebuie să ştie că în timp ce eu şi PNL gestionăm cu succes această criză semnatarii moţiunii încearcă să ne oprească. Aş vrea să vă reamintesc cine sunt semnatarii acestei moţiuni. Sunt aceia care în 10 august au gazat şi au bătut români nevinovaţi. A doua zi au dat vina tot pe aceeaşi români că veniseră să dea jos Guvernul. Era lovitură de stat.

Semnatarii acestei moţiuni sunt criminali în opinia mea. Pentru că şi-au permis să şantajeze acest Guvern ameninţând cu respingerea în Parlament a prelungirii Stării de urgenţă, în opinia mea au jucat poker cu sănătatea românilor încercând să îl şantajeze chiar şi pe preşedintele României.

Timp de două luni în care am implementat măsuri pentru relansarea economiei, au modificat în Parlament, într-un mod criminal şi populist, toate aceste măsuri. Spun criminali pentru că, dacă propunerile acestor iresponsabili ar fi trecut, ar fi aruncat România în haos economic.

Dar cel mai josnic lucru pe care l-au făcut în această moţiune este că, fără niciun fel de respect pentru români, pentru cei afectaţi de această criză, au folosit acest virus nenorocit, care a generat victime şi în România şi peste tot în lume, pentru a-şi promova moţiunea şi agenda politică.

Acum mă adresez doar semnatarilor acestei moţiuni: cât de ticăloşi să fiţi încât să vă folosiţi de acest virus ca să atacaţi Guvernul României. Nu am pretenţia să vă cereţi scuze faţă de mine. Ştiu că mă urâţi, că mă înjuraţi pe unde apucaţi. Dar dacă aveţi un minim de respect pentru români ar trebui să vă cereţi public scuze în special familiilor îndoliate

Românii v-au trimis acasă pentru populismul vostru ieftin în două rânduri la alegeri. Ar trebui să răspundeți penal toți pentru că ați lăsat România nepregătită în fața virusului”, a declarat Cîţu.