Press "Enter" to skip to content

VIDEO DNA dă iama în Mafia PSD din Banat, care colecta șpăgile din vămi. Ciolacu se arată iritat “că există DNA la PSD Arad”

Procurorii și ofițerii anticorupție au descins în această dimineață la 15 adrese într-un dosar de luare/dare de mită şi trafic de influenţă. Dosarul are legătură cu şpăgile care se dădeau la DRDP Timişoara pentru măsluirea greutăţii camioanelor de marfă care treceau în Ungaria. Între acestea sediul PSD Arad, sediul Direcției Regionale de Drumuri și Poduri Timișoara, dar și la locuințele a 3 parlamentari de Arad și Caraș-Severin.

Este vorba de Florin Tripa – deputat PSD de Arad, Dorel Căprar – deputat PSD de Arad și președinte al social democraților arădeni, și Ioan Chisăliță, deputat PSD de Caraș Severin.

Ancheta a început în urmă cu 9 luni. Ofițerii anticorupție au aflat că pentru a trece cu vederea greutatea reală a camionelor se plăteau între 50 și 100 de euro angajaților DRDP Timișoara, miza fiind plata unor taxe mai mici de către transportatori. De asemenea, se presupune că mai mulți politicieni interveneau pentru ca anumite camioane să nu fie cântărite, iar banii ar fi fost folosiți în interesul PSD Arad, anuntă europafm.ro.

Pe lângă cei trei deputați, la sediul DNA Timișoara a fost adus și șeful DRDP Timișoara, arădeanul Cristian Ispravnic, numit de PSD la cârma Direcției Regionale de Drumuri în urmă cu doi ani și susținut de președintele social democraților arădeni.

Primul care a ajuns la sediul DNA Timișoara a fost deputatul Florin Tripa. În următoarele ore, suspecții vor da explicații procurorilor anticorupție.

În acest context, președintele PSD, Marcel Ciolacu, s-a arătat iritat de faptul că DNA a început să iasă din amorțire, acuzând că este un început de telejustiție, conform Știripesurse: “Astăzi, dimineață, am vorbit cu domnul Căprar și m-a informat că există DNA la PSD Arad. PSD-ul nu va face scut în fața justiției.

Am văzut câteva imagini cu senatorul Chisăliță în căruț pe holurile DNA sau pe nu știu ce holuri. Este un început de telejustiție! Domnul Chisăliță nu este nici infractor, nici criminal, poate era nevoie  (…) Nu știu dacă în cazul domnului Chisăliță PSD-ul va vota emoțional, nu știu cum va fi votul.

PSD nu va face niciun fel de scut împotriva justiție. În cazul în care va fi o propunere de arestare vom urma pașii necesari în Parlament. Dosarul va fi analizat în Comisia Juridică și apoi decizia se va lua în grupurile reunite din Parlament”.

More from ActualitateMore posts in Actualitate »