Press "Enter" to skip to content

VIDEO Firea și Dăncilă, umilite la șcenă deschisă de scriitorul Radu Paraschivescu. Toată sala a aplaudat

Scriitorul Radu Paraschivescu, prezent vineri seară la concertul trupei Taxi de la Sala Palatului, a fost invitat pe scenă pentru a adresa o cuvântare spectatorilor, în care le-a umilit public pe Firea și Dăncilă.

Redăm cele spuse de scriitorul Radu Paraschivescu:

Vă atrag respectuos atenția că vă aflați într-o sală cosntruită în 1959-1960 pe un teren aparținând Consiliului General al Municipiului București, al Primăriei Capitalei care firește că aparținea primarului general chiar dacă primarul general mai avea niște ani până să vină pe lume. Nu este singurul personaj care își face proiecte de trecut. Mai avem pe cineva.

Și cred că viața noastră ar fi un permament exercițiu de levitație dacă nu am fi contemporanii acestui primar general pentru că, în momentul când am plecat spre Sala Palatului, m-am urcat într-un mijloc de transport pe care scria „Achiziționat în 2018 de Consiliul General al Municipiului București, Primăria Capitalei”, am coborât pasajul de la Universitate cu scările rulante care intră în a patra săptămână în care nu funcționează și am ajuns aici cu gândul la poetul George Lesnea care dacă ar mai fi fost printre noi ar fi scris:

„Primarul e în toate / E în cele ce sînt / În cele ce mâine vor rîde la soare / E în holda întreagă și-n bobul mărunt / E în pruncul din leagăn și-n omul cărunt / E în viața ce veșnic nu moare”.

Vedeți filmarea în cele ce urmează, realizată de jurnalista Carmen Dumitrescu: