Press "Enter" to skip to content

VIDEO & FOTO Marfă de calitate livrată de Marea Britanie către România: 16 containere pline cu deșeuri

Mai multe containere pline cu gunoaie au fost depistate, joi, de autorități în Portul Constanța Sud Agigea. Vaporul pe care au fost găsite deșeurile a venit din Marea Britanie, iar în acte gunoaiele figurau ca fiind obiecte de uz casnic second hand.

În imaginile prezentate de reprezentanții Gărzii de Coastă se observă saci în care sunt aruncate la întâmplare castroane, pahare, obiecte electrocasnice sau produse din sticlă sparte.

“În urma unor activităţi informative desfăşurate de către poliţiştii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă – Serviciul Prevenirea şi Combaterea Migraţiei Ilegale şi Infracţionalităţii Transfrontaliere, a fost identificată o societate comercială de pe raza municipiului Bucureşti care efectua activităţi de import ilegal de deşeuri în România, ce erau declarate în fals la autoritatea vamală ca fiind produse second hand”, se menţionează într-un comunicat de presă transmis de Garda de Coastă.

Containerele sunt deținute de o societate din București. În această cauză sunt cercetați doi cetățeni români, în vârstă de 36 și 33 de ani, și un cetățean britanic, de 34 de ani, pentru exportul sau importul de deșeuri.

Potrivit Gărzii de Coastă, toate obiectele găsite în containere vor fi returnate expeditorului.

VIDEO AICI

Lasă un comentariu