Press "Enter" to skip to content

VIDEO Klaus Iohannis, reacţie la decizia CCR: Şansele pentru anticipate au scăzut sub 50%

Președintele Klaus Iohannis a susținut o conferință de presă în care a vorbit despre decizia Curții Constituționale a României. CCR a hotărât că numirea lui Ludovic Orban ca premier după ce a fost demis de Parlament este neconstituțională.

„PSD continuă să demonstreze că este un partid iresponsabil, care se joacă cu destinul României. După ce a produs una dintre cele mai dezastruoase și antieuropene guvernări de după Revoluție, care a lăsat țara cu deficite majore, după ce a demis Guvernul Orban pentru a conserva puterea baronilor locali, PSD a creat o nouă criză pe care a aprofundat-o, prin sesizarea CCR. Nu voi comenta decizia CCR, așa cum știți că nu am comentat nici cu alte ocazii. Voi aștepta motivarea. Însă, ceea ce face PSD este o sfidare fără precedent la adresa românilor, cu atât mai mult în aceste zile, în care România are nevoie de acțiune politică responsabilă, și nu de politicieni care s-o ucă mai adânc în criză și în instabilitate

Vedem, pe de o parte, un guvern demis pentru că a încercat să democratizeze administrația locală și care, chiar așa demis cum este, guvernează pentru ca instituțiile să poată lucra în continuare eficient pentru oameni. Pe de altă parte, vedem un PSD obsedat de putere, care refuză să accepte că și-a pierdut legitimitatea de a guverna. Acesta nu este verdictul meu, ci al cetățenilor. Desemnarea unui premier din partea unei alianțe coagulate ad-hoc în jurul PSD ar intra în coliziune directă cu opțiunea românilor exprimată fără echivoc la alegerile europarlamentare, referendum și prezindețialele de anul trecut. De aceea am și spus că, în opinia mea, cea mai legitimă soluție este revenirea cât mai repede la votul cetățenilor și crearea unei noi majorități parlamentare, care să poată susține un guvern stabil, capabil să construiască autostrăzi, spitale, școli și să guverneze pentru cetățean”, a declarat Klaus Iohannis, citat de B1.ro.

Întrebat ce șanse mai au anticipatele, Klaus Iohannis a spus că acestea „au scăzut sub 50%”.

Lasă un comentariu