Press "Enter" to skip to content

VIDEO Lovitură mare pentru Dragnea. Premierul Orban anunță că Insula Belina și Bratul Pavel reintră de azi în posesia statului român

Premierul Ludovic Orban a anunţat, joi, la începutul şedinţei de Guvern, că insula Belina şi braţul Pavel revin în administrarea statului. “Astăzi se semnează procesul verbal de preluare de către Apele Române a insulei Belina şi a braţului Pavel”, a afirmat premierul. Orban a precizat că preluarea se va face fără contractele încheiate de Consiliu cu “Tel Drum”, companie controlată din umbră de Liviu Dragnea.

“Oh, Belina! Am o veste bună să vă dau. După o lungă perioadă în care insula Belina și brațul Pavel au rătăcit prin mâinile prietenilor din Teleorman ai PSD și ai lui Dragnea, azi insula va reveni în administrarea statului.

Astăzi se semnează procesul verbal de preluare de către Apele Române a insulei Belina și a brațului Pavel. Preluarea, pentru că a apărut o întârziere față de planul pe care l-am avut, se va face fără contractele pe care le încheiase Consiliul Județean, adică beneficiarul Tel Drum. Preluarea va fi curată.

Trebuie văzut tot ce s-a construit în mod ilegal în insula Belina și trebuie dispuse toate măsurile necesare. Ministerul Mediului va trebui să vină cu o Hotărâre de Guvern în care să reglementăm toate aspectele legate de modul de administrare a insulei Belina și a brațului Pavel.

Așteptăm Hotărârea de Guvern cu celeritate, astfel încât să încheiem acest episod trist prin care baronii roșii au încercat să transforme în moșie proprie proprietăți ale statului”, a afirmat Ludovic Orban în ședința de Guvern.

Vedeți video de la 6:50: